Ζύγιζε 40 κιλά -Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Οντρεϊ Χέμπορν κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο - iefimerida.gr

Ζύγιζε 40 κιλά -Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Οντρεϊ Χέμπορν κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο

Η Οντρεϊ Χέπμπορν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Hθοποιός, χορεύτρια και ανθρωπίστρια, η Οντρεϊ Χέπμπορν υπήρξε πρότυπο θηλυκότητας, ευγένειας και σύμβολο της μόδας και της κομψότητας.

Ενα εξαιρετικά αδύνατο κορίτσι, με τεράστια μάτια και πανέμορφο χαμόγελο.

Η Oντρεϊ Χέπμπορν γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1929 και μετακόμισε στην Ολλανδία κατά την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου το 1939.

Hταν το μοναδικό παιδί του τσεχοσλοβακικής καταγωγής τραπεζίτη Τζόζεφ Ράστον και της ολλανδής αριστοκράτισσας Έλεν φαν Χέμστρα.

Το 1940 οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ολλανδία. Κατά τη διάρκεια του πολέμου η Χέπμπορν υιοθέτησε το ψεύτικο όνομα Ίντα φαν Χέεμστρα, αλλάζοντας τα έγγραφα της μητέρας της, γιατί ένα όνομα που ακουγόταν έντονα αγγλικό θεωρήθηκε επικίνδυνο.

Η Χέμπορν ήταν μόλις 10 ετών όταν ξέσπασε ο πόλεμος και δεκαέξι όταν έλαβε τέλος. Χρόνια μετά η ηθοποιός ανέφερε αυτήν την περίοδο ως την πιο τραυματική της ζωής της.

Ο πόλεμος και η πείνα της άφησαν σημάδια ανεξίτηλα για την υπόλοιπη ζωή της, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο γιος της Χέμπορν, Λούκα Ντότι.

Διαβάστε πώς κατάφερε να επιβιώσει η Οντρεϊ Χέμπορν από την πείνα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ