Σοκ με τη βία στα Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν λιμενικούς, απείλησαν με καλάσνικοφ - iefimerida.gr

Σοκ με τη βία στα Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν λιμενικούς, απείλησαν με καλάσνικοφ

Περιπολικά στην περιοχή των Εξαρχείων / Φωτογραφία: Eurokinissi (αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοφανείς εικόνες, ακόμη και για την πολυτάραχη περιοχή των Εξαρχείων, καταγράφηκαν το βράδυ της Πέμπτης, με ομάδα λιμενικών και ενός εισαγγελικού λειτουργού, να έρχονται αντιμέτωποι με 50 κουκουλοφόρους, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ένοπλοι.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού, ο ένας εκ των δραστών που είχαν στήσει καρτέρι στους λιμενικούς κρατούσε Καλάσνικοφ, κάποιο άλλοι είχαν αλεξίσφαιρα, μαχαίρια -πιθανώς και πιστόλια- στην κατοχή τους.

Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες μαχαίρωσαν έναν λιμενικό τρεις φορές στο μηρό, ενώ τραυμάτισαν έναν ακόμα με γροθιές. Στη συνέχεια άρπαξαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα όπλα τους και απελευθερώσαν μια από τις δυο γυναίκες που είχαν συλλάβει νωρίτερα οι λιμενικοί.

Πως ξεκίνησαν όλα

Το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια ελέγχων στο λιμάνι του Πειραιά, λιμενικοί εντόπισαν στην κατοχή ενός Σύρου ποσότητα ναρκωτικών.

Ο Σύρος συνελήφθη και οι λιμενικοί κατάφεραν να αποσπάσουν στοιχεία για τη ναρκο-«γιάφκα» της ομάδας του, που, όπως τους είπε, βρίσκεται στα Εξάρχεια.

Μέσα σε λίγες ώρες αποφασίστηκε να στηθεί επιχείρηση, με στόχο την έφοδο σε σπίτι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στα Εξάρχεια.

Η συμβολή των οδών Ερεσού και Θεμιστοκλέους, όπου σημειώθηκε το συμβάν / Φωτογραφία: Google Maps

Το «ντου» των Λιμενικών

Το βράδυ της Πέμπτης μια ομάδα οκτώ λιμενικών, παρουσία εισαγγελέα, μετέβη στο σημείο και -δίχως αρχικά να συναντήσουν εμπόδιο- μπήκε στο κτίριο.

Στον χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν δυο γυναίκες -μια Ελληνοαυστραλέζα και μια υπήκοος Μαρόκο- ενώ εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα χασίς, βάρους 1,5 κιλού και μια ζυγαριά ακριβείας.

Οι λιμενικοί πέρασαν χειροπέδες στις δυο γυναίκες και τη στιγμή που ετοιμάζονταν να βγουν από το κτίριο ήρθαν αντιμέτωποι με τους 50 κουκουλοφόρους που είχαν στήσει καρτέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λιμενικοί αρχικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ομάδες τεσσάρων ατόμων που είχαν φτάσει στο σημείο με δύο ΙΧ οχήματα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίοι μάλιστα επικαλέστηκαν ότι είναι αστυνομικοί.
Την ίδια στιγμή μία ομάδα 15 ατόμων έφτανε στο σημείο από την οδό Θεμιστοκλέους από την πλευρά της Καλλιδρομίου, ενώ μία δεύτερη ομάδα περίπου 20 ατόμων ανέβαινε στο σημείο από την πλατεία Εξαρχείων.

Μαχαίρια, Καλάσνικοφ και ξύλο

Ακολούθησαν σκηνές έντασης και πανικού με τους δράστες να επιτίθενται τους λιμενικούς με γροθιές και κλωτσιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους κουκουλοφόρους κρατούσε Καλάσνικοφ, ενώ ένας άλλος «τράβηξε» μαχαίρι και τραυμάτισε στον μηρό έναν λιμενικό. Ενας ακόμη λιμενικός έπεσε στο έδαφος χτυπημένος από γροθιές στο πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, οι κουκουλοφόροι άρπαξαν τον εξοπλισμό των δυο λιμενικών και συγκεκριμένα τα τσαντάκια τους που περιείχαν τα όπλα τους, καθώς και τα προσωπικά τους στοιχεία.

Μάλιστα οι δράστες απελευθέρωσαν τη μία από τις δύο γυναίκες που είχα συλλάβει νωρίτερα οι άνδρες του λιμενικού.

Εξαφανίστηκαν στα στενά

Οι λιμενικοί, και ο εισαγγελικός λειτουργός, κατάφεραν να απομακρυνθούν, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τον μαχαιρωμένο λιμενικό και τον δεύτερο τραυματία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι υπόλοιποι, μαζί με τον εισαγγελέα, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Υποδειγματική «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» από τους λιμενικούς

Σε ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος σημειώνεται ότι τα στελέχη του λιμενικού «επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Σε ό,τι αφορά το συμβάν το Λιμενικό Σώμα επιβεβαιώνει την «απρόκλητη επίθεση από ομάδα 50 ατόμων», αρκετοί εκ των οποίων, όπως αναφέρει, «έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα» αναφέρει το Λιμενικό Σώμα.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας κάνοντας λόγο για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ