Τραμπ: «Πολύ κοντά» σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα - iefimerida.gr

Τραμπ: «Πολύ κοντά» σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ντόναλντ Τραμπ -AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι βρίσκεται «πολύ κοντά» σε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα σε διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση αυτή μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λιού Χε, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τον νέο γύρο των εμπορικών διαπραγματεύσεων. Ο Λιού τόνισε ότι έχει γίνει σπουδαία πρόοδος στις συνομιλίες αυτές.

Από την πλευρά του, ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, επισήμανε ότι απομένουν ακόμη να επιλυθούν κάποια σημαντικά ζητήματα.

Ο Τραμπ είπε ότι στα ακανθώδη θέματα περιλαμβάνονται οι δασμοί και η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει το πρόβλημα των δασμών με τον Λιού.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέλει ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε να υπάρξει «ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» ανάμεσα στη χώρα του και τις ΗΠΑ όσον αφορά το εμπόριο, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ουάσινγκτον και Πεκίνο συζητούν τη σύναψη συμφωνίας στην προκειμένου για να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος των τελευταίων μηνών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και η σεναριολογία για το πόσο κοντά βρίσκονται στη σύναψή της εντείνεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΗΠΑ Κίνα συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ