Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ απέχουν 27 χιλιόμετρα από την Τρίπολη - iefimerida.gr

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ απέχουν 27 χιλιόμετρα από την Τρίπολη

Φωτογραφία αρχείου AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ πήραν θέση το βράδυ της Πέμπτης σε οδόφραγμα το οποίο απέχει 27 χιλιόμετρα από τη δυτική είσοδο της Τρίπολης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο στρατηγός Αμπντεσαλάμ αλ Χάσι, επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΛΕΣ στη δυτική Λιβύη, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν τη θέση χωρίς να δοθεί μάχη.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Άχραρ Λίμπια, το οποίο θεωρείται προσκείμενο στον Χάφταρ, είχε μεταδώσει πως οι δυνάμεις του ΛΕΣ βρίσκονταν κοντά στη Γέφυρα 27, που απέχει 27 χιλιόμετρα δυτικά από την Τρίπολη.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατόπιν αιτήματος του ΗΒ

Την ίδια ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε την Πέμπτη κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αφιερωμένη στη Λιβύη, όπου επαπειλείται νέα στρατιωτική ανάφλεξη, δήλωσαν διπλωμάτες.

Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει την κατάσταση, μία ημέρα αφότου ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, διέταξε τα στρατεύματά του να προελάσουν προς την πρωτεύουσα Τρίπολη, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμπντεσαλάμ αλ Χάσι Λιβύη ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ