Σε δημοπρασία το πιάνο του Τζον Λένον - Αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. δολάρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε δημοπρασία το πιάνο του Τζον Λένον - Αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. δολάρια [εικόνες]

Το πιάνο του Τζον Λένον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημοπρασία βγαίνει τις επόμενες ημέρες το πιάνο του Τζον Λένον.

Το μαύρο και κόκκινο μουσικό όργανο ήταν εκείνο στο οποίο το διάσημο σκαθάρι, o Τζον Λένον, συνέθεσε πολλά από τα τραγούδια του άλμπουμ “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, το όγδοο άλμπουμ των Μπιτλς. Το πολύτιμο μουσικό αντικείμενο εκτιμάται πως θα φτάσει την τιμή των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πιάνο του Τζον Λένον στο οποίο συνέθεσε μεγάλες επιτυχίες των Μπιτλς

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οίκου που δημοπρατεί το πιάνο, ο Τζον Λένον διατηρούσε το μουσικό όργανο στην οικία του στο Κένγουντ την ιδιαίτερα παραγωγική τετραετία 1964 με 1968. Στη συνέχεια, ο μουσικός που δολοφονήθηκε το 1980, χάρισε το πιάνο σε κάποιον φίλο του.

Η επιγραφή που στερέωσε το σκαθάρι στο πιάνο, πριν το χαρίσει σε κάποιον φίλο του

Σε μια πλευρά του φρόντισε ωστόσο να βιδώσει μια μεταλλική πλακέτα που έγραφε. «Σε αυτό το πιάνο γράφτηκαν τα τραγούδια: “A day in the life”, “Lucy in the sky with diamonds”, “Good morning, good morning”, “Being For the benefit of Mr. Kite” και πολλά άλλα. Τζον Λέον, 1971».

Μια φωτογραφία του Τζον Λένον. Στο βάθος διακρίνεται το πιάνο που τίθεται σε δημοπρασία

Το ίδιο το πιάνο έχει τεράστια ιστορία, καθώς χρονολογείται από το 1872. Πρόκειται για ένα όργανο της "Τζον Μπρόντγουντ και Υιοί", που ιδρύθηκε το 1728. Με πιάνο της ίδιας εταιρίας φαίνεται πως συνέθεσαν τα αριστουργήματά τους οι Μπετόβεν και Μότσαρτ.

Το 2000, σε αντίστοιχη δημοπρασία, το πιάνο στο οποίο ο Τζον Λένον έπαιξε για πρώτη φορά τους στίχος του “Imagine” μετά την διάλυση των Μπιτλς, πωλήθηκε για 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Αγοραστής του; Ένας άλλος Βρετανός καλλιτέχνης, ο Τζορτζ Μάικλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζον Λένον σκαθάρια Μπιτλς beatles
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ