Αλέξης Σταμάτης: «Δύσκολο να πεις πώς από γερός πότης γίνεσαι αλκοολικός» - iefimerida.gr

Αλέξης Σταμάτης: «Δύσκολο να πεις πώς από γερός πότης γίνεσαι αλκοολικός»

O Αλέξης Σταμάτης. Φωτογραφία: Αλέξης Σταμάτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγγραφέας, αρχιτέκτων, αρθρογράφος, ο γιος της Μπέτυς Αρβανίτη, Αλέξης Σταμάτης έγινε πρόσφατα πατέρας. Πριν χρόνια μίλησε ανοιχτά για τον αλκοολισμό και τον τρόπο που τον καταπολέμησε, ενώ τώρα βιώνει μια πλούσια σε εμπειρίες περίοδο της ζωής του.

«Οταν γνώρισα την Εύα κατάλαβα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Το κατάλαβα πολύ ήσυχα και χωρίς φαμφάρες. Γιατί είναι κάτι που το εισπράττεις, το νοιώθεις. Ερχεται και κάθεται τόσο απλά στην ζωή σου. Πιστεύω στον έρωτα αλλά όχι στο κλισέ που λέει ότι ο έρωτας κρατάει έξι μήνες. Ο άνθρωπος που έχει την δυνατότητα του ερωτεύεσθαι μπορεί να το διατηρήσει για πάντα

Πατέρας; Δεν ξέρω πως είναι. Ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Ηταν κι αυτό μια επιθυμία μου αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Όλα τα πράγματα στην ζωή μου προκύπτουν. Με μια καθυστέρηση; Δεν ξέρω. Με τον χρόνο έχω μια τελείως διαφορετική σχέση. Είμαι πάντα στο επόμενο επεισόδιο. Τι να πω για τον γιο μου; Είναι ενάμιση μηνών.

Όταν πίνεις, νομίζεις ότι είσαι αθάνατος, είσαι σίγουρος ότι δεν σου κάνει κακό, ότι το ελέγχεις. Γι΄ αυτό λέμε ότι η λύση είναι πρώτα η αποδοχή και μετά οι ειδικοί. Ενοχές; Φυσικά. Ολο αυτό έχει μέσα του στοιχεία ενοχικά, ναρκισσιστικά, αυτο-υπονομευτικά. Ειδικά αν είσαι έξυπνος, ούτε το περιβάλλον σου μπορεί να το πάρει είδηση. Είναι μια τρελή παγίδα το ποτό. Ημουν αναγκασμένο να παίζω διαρκώς έναν ρόλο...»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ