Αεροπορική τραγωδία: Πιθανόν ένα πουλί κατέστρεψε τον αισθητήρα του Boeing της Ethiopean Airlines - iefimerida.gr

Αεροπορική τραγωδία: Πιθανόν ένα πουλί κατέστρεψε τον αισθητήρα του Boeing της Ethiopean Airlines

Ερευνες για την αεροπορική τραγωδία/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία με το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που κατέπεσε στις 10 Μαρτίου, και στοίχισε η ζωή σε 157 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ABC news, το μοιραίο Boeing φέρεται να κατέπεσε εξαιτίας της πρόσκρουσης ενός ξένου αντικειμένου, όπως ενός πουλιού, με τον αισθητήρα.

Όπως αποκάλυψαν ανώνυμες πηγές από τον στενό κύκλο της έρευνας, η ζημιά στον αισθητήρα είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν ανακριβή δεδομένα, και έτσι οι πιλότοι να απενεργοποιήσουν το «προβληματικό» λογισμικό anti-stall, γνωστό ως MCAS.

Στη συνέχεια όμως αυτό ενεργοποιήθηκε εκ νέου, μάλλον αυτόματα, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει «βουτιά» προς τα κάτω, με αποτέλεσμα την αεροπορική τραγωδία και τον θάνατο των 157 επιβαινόντων.

Οι πιλότοι αρχικά ακολούθησα τις οδηγίες που περιέχονταν σε εγχειρίδιο για να ανακτήσουν τον έλεγχο του Boeing μέσων αποστάσεων όταν ενεργοποιείται ένα αυτόματο σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης, προχωρώντας στην απενεργοποίησή του, δυστυχώς όμως αυτό δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ