Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία η μεγαλύτερη απειλή του ΝΑΤΟ -Δεν επιθυμούμε νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά... - iefimerida.gr

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία η μεγαλύτερη απειλή του ΝΑΤΟ -Δεν επιθυμούμε νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά...

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ/ Φωτογραφία: AP- Patrick Semansky
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία είναι η σημαντικότερη απειλή που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γενς Στόλντεμπεργκ, στη σύνοδο για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί μια νέα κούρσα εξοπλισμών, ή έναν Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά ξέρει πώς να αμυνθεί αν χρειαστεί, υπογράμμισε ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στην ομιλία του. «Δεν θέλουμε μια νέα κούρσα εξοπλισμών, δεν θέλουμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Αλλά δεν είμαστε αφελείς. Μια συμφωνία που δεν τηρείται παρά μόνο από το ένα μέρος δεν θα εγγυηθεί την ασφάλειά μας. Το ΝΑΤΟ θα λαμβάνει πάντα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί την αξιόπιστη και αποτελεσματική αποτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο Στόλντενμπεργκ, αναφερόμενος στη συνθήκη INF, από την οποία αποσύρθηκαν ΗΠΑ και Ρωσία. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ κάλεσε για άλλη μια φορά τη Μόσχα να σεβαστεί τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς, την οποία είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές το 1987. «Η Ρωσία παραβιάζει τη συνθήκη INF. Ο χρόνος πιέζει για να βρεθεί μια λύση», συμπλήρωσε.

Ο Στόλντενμπεργκ απήθυνε έκκληση να διατηρηθεί η ενότητα μεταξύ των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ και υπενθύμισε τη δέσμευση που είχαν αναλάβει οι ιδρυτές της Συμμαχίας: «Ενας για όλους και όλοι για έναν». «Ξεπεράσαμε τις διαφωνίες μας στο παρελθόν και πρέπει να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας στο μέλλον. Είναι καλό να έχουμε φίλους. Το ΝΑΤΟ ήταν καλό για την Ευρώπη αλλά ήταν επίσης καλό για τις ΗΠΑ», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ