Νυφίτσα εγκλωβίστηκε σε αγρόκτημα και... έβαλε τις φωνές -Την έσωσε αγρότης [εικόνες] - iefimerida.gr

Νυφίτσα εγκλωβίστηκε σε αγρόκτημα και... έβαλε τις φωνές -Την έσωσε αγρότης [εικόνες]

Νυφίτσα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μικρή νυφίτσα έσωσε ένα αγρότης στο Ναύπλιο, αφού πρώτα την άκουσε να φωνάζει δυνατά.

Συγκεκριμένα, η νυφίτσα είχε εγκλωβιστεί από μία γάτα στο αγρόκτημα του και δεν μπορούσε να φύγει με αποτέλεσμα να βάλει τις... φωνές.

Μία μικρή νυφίτσα έσωσε ένα αγρότης στο Ναύπλιο, αφού πρώτα την άκουσε να φωνάζει δυνατά.

Ο αγρότης άκουσε τις φωνές της και την έσωσε.

Η νυφίτσα είχε ελαφρά τραύματα στην κοιλιά της. Ο αγρότης την περιέθαλψε και σε λίγες ημέρες την άφησε και πάλι ελεύθερη στην φύση.

 H νυφίτσα είχε εγκλωβιστεί από μία γάτα στο αγρόκτημα του και δεν μπορούσε να φύγει με αποτέλεσμα να βάλει τις... φωνές.

Η νυφίτσα (Mustela nivalis) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των Ικτιδών. Συναντάται στην Ευρώπη, την Ασία, στην Βόρεια Αμερική και στην βόρεια Αφρική, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί και στη Νέα Ζηλανδία.

Η νυφίτσα ζει σε ποικιλία ενδιαιτημάτων, όπως σε ανοιχτά δάση, λιβάδια, στέπες και ημιερημικές περιοχές. κατασκευάζει τη φωλιά της σε τρύπες του εδάφους ή σε κοιλότητες δέντρων. Είναι μοναχικό ζώο και δραστηριοποιείται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η νυφίτσα είχε ελαφρά τραύματα στην κοιλιά της. Ο αγρότης την περιέθαλψε και σε λίγες ημέρες την άφησε και πάλι ελεύθερη στην φύση.

Αν αιχμαλωτισθεί σε μικρή ηλικία, μπορεί εύκολα να εξημερωθεί και να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι των ποντικών.

Η νυφίτσα (Mustela nivalis) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των Ικτιδών.

Στην αρχαία Αθήνα ήταν οικόσιτο που αντικαταστάθηκε όμως με ένα νέο είδος που εισήχθη από την Αίγυπτο, τη γαλή δηλαδή τη σημερινή γάτα γιατί οι νυφίτσες εκκρίνουν ένα δύσοσμο υγρό, το οποίο χρησιμοποιείται ως αμυντικός μηχανισμός.

Πηγή: argolikeseidhseis

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νυφίτσα Ναύπλιο τραυματισμένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ