Equanimity: 126 εκατ. για το σούπερ γιοτ του σκανδάλου της Μαλαισίας-Με πισίνα 20 μ. και διακόσμηση με φύλλα χρυσού - iefimerida.gr

Equanimity: 126 εκατ. για το σούπερ γιοτ του σκανδάλου της Μαλαισίας-Με πισίνα 20 μ. και διακόσμηση με φύλλα χρυσού

Για 126 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το σούπερ γιοτ/ Φωτογραφία: AP- Ambros Boli Berani
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολυτελές σούπερ-γιοτ Equanimity, που ήταν στο επίκεντρο του τεράστιου σκανδάλου κατάχρησης της κρατικής επενδυτικής εταιρείας 1MBD στη Μαλαισία, πουλήθηκε για 126 εκατ. δολάρια.

Το σκάφος ήταν του Τζο Λόου και είχε κατασχεθεί στο Μπαλί πέρυσι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας έρευνας για το τεράστιο σκάνδαλο. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που χάριζε έργα τέχνης και κοσμήματα σε διάσημους, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Μιράντα Κερ, οι οποίοι αναγκάστηκαν να τα επιστρέψουν στις αρχές.

Το σούπερ-γιοτ κατασχέθηκε το 2018 στο Μπαλί

Το Equanimity έχει μήκος 91,5 μέτρα, το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με μάρμαρο και φύλλα χρυσού, ενώ διαθέτει 11 καμπίνες, πισίνα 20 μέτρων, χαμάμ, σπα, σάουνα, κινηματογράφο και ελικοδρόμιο μεταξύ άλλων. Η κυβέρνηση της Μαλαισίας συμφώνησε να το πουλήσει στην εταιρεία διαχείρισης καζίνο Genting Malaysia. Ο Λόου φέρεται να είχε αγοράσει το σούπερ- γιοτ με 250 εκατ. δολάρια, ποσό που καταχράστηκε από την κρατική επενδυτική εταιρεία.

«Λάβαμε πολλές προσφορές, αλλά λίγες ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. δολάρια. Η Genting όμως πρόσφερε την υψηλότερη τιμή και η πώληση εγκρίθηκε από το δικαστήριο», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Μαλαισίας, Τόμι Τόμας, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πουλήσει το πολυτελές γιοτ. Εκπρόσωπος του Λόου, που καταζητείται στη Μαλαισία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξεπούλησε το Equanimity.

Το σούπερ-γιοτ ήταν σε μια μακρά λίστα περιουσιακών στοιχείων που αγοράστηκαν με χρήματα που μεταφέρθηκαν από την 1MBD. Μεταξύ άλλων ήταν έργα του Μονέ και του Βαν Γκογκ, ένα ιδιωτικό τζετ, σπίτια στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, όπως και ένα σπάνιο κολιέ με ροζ διαμάντια 22 καρατίων αξίας 27,3 εκατ. δολαρίων και ένα διαφανές πιάνο που ο Λόου χάρισε στην Μιράντα Κερ.

Για 126 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το Equanimity

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ