Ουγκάντα: Ενοπλοι απήγαγαν Αμερικανίδα τουρίστρια -Ζητούν λύτρα 500.000 δολάρια - iefimerida.gr

Ουγκάντα: Ενοπλοι απήγαγαν Αμερικανίδα τουρίστρια -Ζητούν λύτρα 500.000 δολάρια

Σε αυτό το πάρκο απήχθη η Αμερικανίδα/ Φωτογραφία: AP- BRENNAN LINSLEY
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενοπλοι απήγαγαν μια Αμερικανίδα τουρίστρια και τον οδηγό της, στην Ουγκάντα και ζητούν λύτρα 500.000 δολαρίων.

Οι τέσσερις ένοπλοι έστησαν ενέδρα στο βαν με τουρίστες, που έκαναν ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Queen Elizabeth, στα σύνορα της Ουγκάντας με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αιφνιδίασαν τους τέσσερις επιβάτες και υπό την απειλή όπλου απήγαγαν την 35χρονη Αμερικανίδα Κίμπερλι Σου Εντεκοτ και τον οδηγό της, Ζαν Πολ, υπήκοο Ουγκάντας.

Στη συνέχεια, οι απαγωγείς πήραν τα κλειδιά του βαν και άφησαν πίσω τους άλλους δύο επιβάτες, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που ειδοποίησαν τις αρχές. Οι δράστες της απαγωγής χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο του θύματος και ζήτησαν λύτρα 500.000 δολαρίων. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι απαγωγείς είναι ακόμη στο πάρκο των 1.978 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα στην ανατολική Αφρική.

Αστυνομικοί, στρατιώτες και κομάντο «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ έχουν κλείσει όλες οι ζώνες εξόδου κατά μήκος των συνόρων με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί η ταυτότητα των απαγωγέων. Η ισλαμιστική οργάνωση της Σομαλίας Αλ Σεμπάμπ είχε διαπράξει επιθέσεις στην Ουγκάντα παλιότερα, ωστόσο δεν έχει κάνει απαγωγές για λύτρα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας καθησύχασε τους τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το εθνικό πάρκο και τα περίχωρά του. «Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη εφαρμοστεί στην περιοχή για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ