Ο θάνατος ήταν ακαριαίος- Δεν υπέφεραν τα θύματα του Μπρέιβικ - iefimerida.gr

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος- Δεν υπέφεραν τα θύματα του Μπρέιβικ

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος- Δεν υπέφεραν τα θύματα του Μπρέιβικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατριχίλες προκάλεσε η κατάθεση του ιατροδικαστή στην πολύκροτη δίκη του σφαγέα της 22ης Ιουλίου. Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ πυροβόλησε τουλάχιστον από δύο φορές καθένα από τα 69 θύματά του τα οποία εκτιμάται ότι... δεν πρόλαβαν να υποφέρουν από τους πόνους.

«Σε κάποιες περιπτώσεις τα τραύματα προκάλεσαν μαζική αιμορραγία και ενδέχεται τα θύματα να έζησαν για ένα μικρό διάστημα, όμως όταν χάνεις πολύ αίμα χάνεις τις αισθήσεις σου», κατέθεσε ο Τορλάιν Όλε Ρόγκνουμ κατά την 12η ημέρα της δίκης για το μακελειό στο νησί Οτόγια.

Ο 33χρονος δράστης έχει ήδη παραδεχτεί ότι ήταν ο εμπνευστής και εκτελεστής των βομβιστικών επιθέσεων στο Όσλο αλλά και των δολοφονιών στο Οτόγια, επιθέσεις από τις οποίες έχασαν συνολικά τη ζωή τους 77 άνθρωποι. Δύο από θύματα ωστόσο είναι σίγουρο ότι υπέφεραν καθώς ως αίτιο θανάτου διευκρινίστηκε πως ήταν ο πνιγμός.

Την κατάθεση του ιατροδικαστή άκουγε με απόλυτη ηρεμία ο κατηγορούμενος ενώ στην αίθουσα βρίσκονταν συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι κατέρρεαν όταν οι δικηγόροι παρέθεταν ως αποδεικτικά στοιχεία τις φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος. Ενα μικρό κορίτσι που καθόταν λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον Μπρέιβικ άκουσε με όλες τις λεπτομέρειες πώς ακριβώς δολοφονήθηκε η μητέρα της.

Περισσότερα στοιχεία για τη σφαγή θα ειπωθούν τις επόμενες ημέρες καθώς σήμερα αναλύθηκαν οι συνθήκες θανάτου μόνο των εννέα από τους 77 θυμάτων.

Ο καπετάνιος του μικρού πλοίου που μετέφερε τον Μπρέιβικ στο νησί κατέθεσε ότι του έδειξε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ήταν αστυνομικός και δικαιολογούσαν την μεταφορά όπλων. Τα έγγραφα αυτά βεβαίως ήταν πλαστά.

Το νεότερο θύμα ήταν 14 ετών και το μεγαλύτερο 53 ενώ η δίκη του Μπρέιβικ που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ