Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ιμάμογλου ζητά να ανακηρυχθεί ως ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

Να ανακηρυχθεί ως ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ζητά ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του κυρίου αντιπολιτευτικού κόμματος (CHP), από το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK).

Ο Ιμάμογλου, μετά τις προσφυγές που κατέθεσε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αμφισβητώντας την πρωτιά του στις εκλογές της Κυριακής, ζήτησε την παρέμβαση του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την απόφαση που πήρε το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο σήμερα για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 8 εκλογικές περιφέρειες της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου σημείωσε ότι μολονότι μπορεί να έγιναν κάποια ήσσονος σημασίας λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.

Την ίδια στιγμή, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας κάνει λόγο για «εκλογικό πραξικόπημα», φτάνοντας στο σημείο να εμπλέξει τον Εκρέμ Ιμάμογλου με τρομοκρατικές -κατά την Τουρκία- οργανώσεις, όπως η FETO, του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε σε έναν πολύ σκληρό προεκλογικό αγώνα τις εβδομάδες που προηγήθηκαν των τοπικών εκλογών της Κυριακής για να κερδίσει το κόμμα του σε αυτές, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν αμφίρροπη μάχη στην Κωνσταντινούπολη, όπου υποψήφιός του ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ