ΕΚΤ: Αμετάβλητο το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Αμετάβλητο το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο

Στιγμιότυπο από εκδήλωση στα γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετάβλητο παρέμεινε -σε γενικές γραμμές- το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο σύνθετος δείκτης κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων, που αντανακλά το μέσο επιτόκιο νέων τραπεζικών δανείων τους, διαμορφώθηκε στο 1,65%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΚΤ, ο αντίστοιχος δείκτης στεγαστικών δανείων των νοικοκυριών παρέμεινε επίσης σε γενικές γραμμές αμετάβλητος στο 1,84%.

Αμετάβλητο παρέμεινε και το ποσοστό του σύνθετου επιτοκίου νέων καταθέσεων, τόσο σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, όσο και τα νοικοκυριά.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το σύνθετο επιτόκιο νέων καταθέσεων των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο παρέμεινε στο 0,08%.

Για τις καταθέσεις των νοικοκυριών το επιτόκιο διατηρήθηκε στο 0,37%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ