Νέο πλήγμα για τη Boeing: Η αμερικανική πολεμική αεροπορία αρνείται να παραλάβει αεροσκάφη ανεφοδιασμού - iefimerida.gr

Νέο πλήγμα για τη Boeing: Η αμερικανική πολεμική αεροπορία αρνείται να παραλάβει αεροσκάφη ανεφοδιασμού

Αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-46A της Boeing εν πτήσει (Φωτογραφία: Wikipedia)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο πλήγμα δέχθηκε η Boeing μετά το σάλο για τα 737 ΜΑΧ 8, καθώς για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο η αμερικανική πολεμική αεροπορία σταμάτησε τις παραλαβές αεροσκαφών ανεφοδιασμού.

Η απόφαση για τα νέα KC-46A της Boeing ελήφθη καθώς βρέθηκαν ξένα αντικείμενα σε κάποια κλειστά τμήματα αεροσκαφών, που μόλις είχαν βγει από τη γραμμή παραγωγής.

«Η Πολεμική Αεροπορία σταμάτησε την παραλαβή νέων αεροσκαφών ανεφοδιασμού KC-46, ενώ συνεργαζόμαστε με τη Boeing για να διασφαλίσουμε την ύψιστη ποιότητα και τα μέγιστα δυνατά στάνταρ ασφαλείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση εκπροσώπου της.

Μέχρι τώρα η Boeing έχει παραδώσει επτά τέτοια αεροσκάφη στην αμερικανική πολεμική αεροπορία. Η αρμόδια υφυπουργός, Χέδερ Γουίλσον, είπε ότι τα ξένα αντικείμενα μπορεί να είναι από ξεχασμένα εργαλεία μέχρι μικρά κομμάτια αλουμινίου, που μπορούν να προκαλέσουν «σοβαρά προβλήματα» στο αεροπλάνο. «Περιμένουμε τη μέγιστη ποιότητα στην κατασκευή του στόλου των αεροσκαφών μας και συνεργαζόμαστε με τη Boeing για τα αναγκαία βήματα», δήλωσε στο Airforcetimes.

Η πολεμική αεροπορία είχε σταματήσει την παραλαβή των αεροσκαφών ανεφοδιασμού για πρώτη φορά την 1η Μαρτίου και πάλι μετά τον εντοπισμό ξένων σωμάτων. Δέκα μέρες αργότερα οι παραλαβές επαναλήφθηκαν για να σταματήσουν και πάλι τώρα.

Για την φήμη της Boeing, που βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής μετά τις αεροπορικές τραγωδίες στην Αιθιοπία και την Ινδονησία, είναι ένα καταστροφικό πλήγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ