Platforms Project 2019: 700 πρωτοποριακοί καλλιτέχνες από 16 χώρες στην ίδια έκθεση - iefimerida.gr

Platforms Project 2019: 700 πρωτοποριακοί καλλιτέχνες από 16 χώρες στην ίδια έκθεση

Platforms Project στην ΑΣΚΤ

To Platforms Project 2019 η μεγάλη εικαστική διοργάνωση θα παρουσιαστεί φέτος από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η φετινη διοργάνωση περιλαμβάνει ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς αλλά και πάρτι.

Ως κατεξοχήν φυτώριο νέων καλλιτεχνών, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί, και φέτος, την ιδανική επιλογή για το έβδομο στην ιστορία του Platforms Project.

Σταθερός στόχος, η παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που δρουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ομαδικές πρωτοβουλίες που έχουν ως αντικείμενο την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης αλλά και εικαστικών και θεωρητικών των ερωτημάτων που τίθενται διεθνώς.

Επιδίωξη του Platforms Project είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών


Το Platforms Project, φέτος, παρουσιάζει 60 πλατφόρμες από 16 χώρες, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. Μεταξύ άλλων χωρών, εκπροσωπούνται οι Ελλάδα, Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Κύπρος, Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία, Καναδάς, Αυστρία, Γεωργία, Φινλανδία, Σερβία και Βέλγιο, ενώ 700 καλλιτέχνες θα συρρεύσουν στην Αθήνα, επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία χρόνια μέσω του Platforms Project.
Η φετινή διοργάνωση συνεχίζει την περυσινή παράδοση, όπου 56 πλατφόρμες από 17 χώρες παρουσίασαν το έργο τους, ενώπιον 16.000 κοινού.

Επιδίωξη του Platforms Project είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών. Είναι, επίσης, μία διεθνής έκθεση που στόχο έχει τη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής πρότζεκτ και προώθησης καλλιτεχνών διεθνώς. Το Platforms Project δεν αποτελεί μια απρόσωπη εκδήλωση αλλά μια εικαστική κοινότητα γεμάτη ενέργεια, φρεσκάδα, δίνοντας χρόνο και τόπο παρουσίασης σε μία τέχνη που δεν θα μπορούσε να εκφραστεί αλλού.

Το Platforms Project, φέτος, παρουσιάζει 60 πλατφόρμες από 16 χώρες, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. Μεταξύ άλλων χωρών, εκπροσωπούνται οι Ελλάδα, Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Κύπρος, Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία, Καναδάς, Αυστρία, Γεωργία, Φινλανδία, Σερβία και  Βέλγιο



Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2019 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, ώρα 19:00
Διάρκεια: 16 - 19 Μαΐου 2019
Ώρες λειτουργίας:12:00 - 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ