Τραγωδία στην Αιθιοπία: Οι πιλότοι ακολούθησαν τις οδηγίες αλλά δεν ανέκτησαν τον έλεγχο του Boeing - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Αιθιοπία: Οι πιλότοι ακολούθησαν τις οδηγίες αλλά δεν ανέκτησαν τον έλεγχο του Boeing

Ερευνες μετά την πτώση του Boeing στην Αιθιοπία/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία που συγκλονίζουν έρχονται καθημερινά στο φως για την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία, που άφησε πίσω της 157 νεκρούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, οι πιλότοι του Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines το οποίο συνετρίβη τον περασμένο μήνα, ακολούθησαν αρχικά τις οδηγίες που περιέχονταν σε εγχειρίδιο για να ανακτήσουν τον έλεγχο του επιβατικού αεροσκάφους μέσων αποστάσεων όταν ενεργοποιείται ένα αυτόματο σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης, προχωρώντας στην απενεργοποίησή του, αλλά αυτό δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα.

Η συντριβή του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 157 άνθρωποι, οδήγησε στην καθήλωση του συνόλου του στόλου των 737 MAX σε όλο τον κόσμο. Η Boeing είχε διανείμει νέες οδηγίες προς τους πιλότους για την απενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος αποτροπής απώλειας στήριξης μετά τη συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου περίπου πέντε μήνες νωρίτερα.

Το ίδιο δημοσίευμα για την τραγωδία στην Αιθιοπία, επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζονται κι έχουν ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής ευρήματα με βάση την εξέταση των λεγόμενων μαύρων κουτιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ