Ο Στιβ Τζομπς πρωταγωνιστεί σε ταινία μικρού μήκους ως... Ρούσβελτ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Στιβ Τζομπς πρωταγωνιστεί σε ταινία μικρού μήκους ως... Ρούσβελτ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που είχε δημιουργηθεί το 1984 με αποκλειστικό στόχο να εμψυχώσει τους εργαζομένους της Apple. Πρωταγωνιστής; Ο Στιβ Τζομπς και μάλιστα σε ρόλο... Φρανκλίνου Ρούσβελτ.

Ο Στιβ Τζομπς μπορεί να έπαιξε πολλούς ρόλους στη ζωή του... από αυτόν του επιχειρηματία, μέχρι αυτόν του οραματιστή. Εισήγαγε στη ζωή όλων, το 1984, τον προσωπικό υπολογιστή και σε όλη του τη ζωή είχε σαν στόχο να ξανα-ανακαλύπτει την τεχνολογία...

Το 1984, όμως, θέλησε να κρατήσει και έναν άλλο ρόλο, αυτόν του ηθοποιού. Που έπαιξε; Σε ένα βίντεο – παρωδία, το οποίο δημιουργήθηκε με αποκλειστικό σκοπό να εμψυχώσει τους εργαζομένους της Apple που εκείνη την περίοδο βρισκόταν,ακόμη, στο ξεκίνημά της.

Ο ρόλος που έπαιξε; Αυτός του πρώην προέδρου της Αμερικής, Φρανκλίνου Ρούσβελτ! Το βίντεο ήταν χιομοριστικό και ο Στιβ Τζομπς κατάφερε να τον μιμηθεί ικανοποιητικά. Το χαμόγελό του, τις κινήσεις του, τον τρόπο που κράταγε το πούρο του...

Το βίντεο ξεκινά με τρόπο... δραματικό, όπως ακριβώς η πρώτη διαφήμιση της εταιρίας που είχε προβληθεί μόλις έξι μήνες πριν. «Στις 24 Ιανουαρίου 1984, η Apple Computer παρουσιάζει Macintosh. Και είδαμε γιατί το 1984 ήταν σαν ... 1944 ».

Η ιδέα του γυρίσματος, γεννήθηκε στη Χαβάη, το καλοκαίρι του 1984, όπου και βρίσκονταν ο Στιβ Τζομπς, μαζί με εργαζομένους της επιχείρησής του. Φημολογείται, μάλιστα, ότι, αν και δεν ξεπερνούσε τα εννιά λεπτά, κόστισε 50.000 ευρώ, ποσό υπέρογκο για την εποχή.

Το βίντεο προβλήθηκε μια φορά τότε και ποτέ... άλλοτε. Ενα αντίγραφό του είχε ο υπάλληλος Γκρεγκ Ελλιοτ, ο οποίος και το έδωσε στην ιστοσελίδα NetworkWorld.

«Κατείχα ένα τόσο σπάνιο αντίγραφο του βίντεο και αποφάσισα να το μοιραστώ με τον κόσμο αφού κατάλαβα πόσο σπάνιο είναι», είπε ο Ελλιοτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ