Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Στροφυλιάς -Καίγεται σπάνιο οικοσύστημα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Στροφυλιάς -Καίγεται σπάνιο οικοσύστημα [εικόνες & βίντεο]

Μεγάλη φωτιά στο δάσος Στροφυλιάς/ Φωτογραφία: ilialive
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο δάσος της Στροφυλιάς, στο ύψος του Κουνουπελίου Ηλείας.

Σύμφωνα με το Ilialive.gr η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο προστατευόμενο δάσος του Κουνουπελίου και κινείται προς την περιοχή Φάλαρι.

Η φωτιά έχει πολλές εστίες, ενώ το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πρόκειται για πυκνό πευκοδάσος, αλλά και επειδή στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς, πριν πέσει το σκοτάδι.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κουνουπελίου και Λάππα, όπου τα εναέρια μέσα, καθώς και περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με πάνω από 25 οχήματα προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, αφού, εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

«Eίναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή. Ζήτησα να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες», δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Στροφυλιάς -Καίγεται σπάνιο οικοσύστημα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Στροφυλιάς -Καίγεται σπάνιο οικοσύστημα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ