Οι Ιταλοί δήμαρχοι κάνουν «αντάρτικο» στον Μόντι για το χαράτσι στα ακίνητα - iefimerida.gr

Οι Ιταλοί δήμαρχοι κάνουν «αντάρτικο» στον Μόντι για το χαράτσι στα ακίνητα

Μόντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπαϊράκι κατά του Μάριο Μόντι φαίνεται ότι σήκωσαν οι δήμαρχοι της Ιταλίας, με αφορμή τον νέο φόρο στα ακίνητα. Οι τοπικοί άρχοντες αρνούνται να εισπράξουν το αντίστοιχο «χαράτσι», καλώντας τον ιταλικό λαό σε ανυπακοή, «πονοκεφαλιάζοντας» έτσι την ιταλική κυβέρνηση.

Τουλάχιστον 600 δήμαρχοι της γειτονικής χώρας φαίνεται πως δεν συμφωνούν με την άκαμπτη γερμανικής εμπνεύσεως λιτότητα την οποία προσπαθεί να περάσει ο τεχνοκράτης και μη εκλεγμένος Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι. Αφορμή στάθηκε κατά πολλούς άδικη νομοθετική ρύθμιση που επανέφερε σε ισχύ εδώ και και κάποιους μήνες η Ιταλική κυβέρνηση και σύμφωνα με την όποια θα φορολογείται και το σπίτι που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση.

Οι δήμαρχοι κατέστησαν σαφή την πρόθεσή τους να μην εισπράξουν τον φόρο και κάλεσαν τους πολίτες σε μαζική ανυπακοή, συμβουλεύοντάς τους να μην καταβάλλουν την φορολογία, διότι «πρόκειται για χρήματα που δεν στηρίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά μόνον τα ταμεία του κεντρικού κρατικού μηχανισμού».

Άμεση ήταν η αντίδραση, από την μεριά του πρωθυπουργού Μόντι, ο οποίος δήλωσε επισήμανε πως «όποιος παροτρύνει τους πολίτες να μην καταβάλλουν τον φόρο κατοικίας ευθύνεται για φοροδιαφυγή».

Η κυβέρνηση Μόντι ελπίζει πως από την πληρωμη του φόρου ακινήτου να εξασφαλίσει, συνολικά, 11 δισ. ευρώ. Άλλα 10 δισ. ευρώ, θα πρέπει να καταλήξουν στα ταμεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ