Σγουρός: Εχω περάσει διά πυρός και σιδήρου, αλλά πάντα ήμουν παρών - iefimerida.gr

Σγουρός: Εχω περάσει διά πυρός και σιδήρου, αλλά πάντα ήμουν παρών

Γιάννης Σγουρός/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η μαγική λέξη είναι η πρόληψη», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αναφερόμενος στο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας, σε συνέντευξη το στο τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky».

«Αντί της πρόληψης, βλέπουμε να υπάρχει διασπορά της ευθύνης με τη συναρμοδιότητα να απλώνεται σε ένα πλήθος φορέων με αποτέλεσμα να "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα", όπως λέει και ο λαός μας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση μιας κρίσης, επισήμανε ότι έχει περάσει «δια πυρός και σιδήρου» όλα τα χρόνια που διετέλεσε νομάρχης και περιφερειάρχης και ήταν «πάντα παρών». «Δεν παρίστανα τον πυροσβέστη, τον λιμενικό και ούτω καθ' εξής, όμως, πρέπει ο υπεύθυνος να έχει φυσική παρουσία την ώρα της κρίσης για να σχηματίζει ίδια αντίληψη των πραγμάτων», είπε ο κ. Σγουρός.

Σχετικά με τα απορρίμματα, υποστήριξε ότι «οδηγούμαστε σε αδιέξοδο διότι ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί που είχαν δημοπρατηθεί και επειδή η σημερινή διοίκηση ήταν αντίθετη στις ΣΔΙΤ, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλέον χρησιμοποιεί».

Τέλος, για τις χωροθετήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, συσχετίζει τις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί για τη Φυλή και το Γραμματικό με αυτούς που σημειώθηκαν επί θητείας του στην Κερατέα, «όπου δώσαμε λύση μέσα από διάλογο με την προηγούμενη δημοτική αρχή και το υπουργείο Περιβάλλοντος», όπως αναφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ