Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη χώρα μας; - iefimerida.gr

Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη χώρα μας;

Ελισάβετ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βασίλισσα της Αγγλίας θεωρείται από τους πιο πολυταξιδεμένους μονάρχες, έχοντας πάει από το μικροσκοπικό κράτος του Τουβαλού στον Ειρηνικό, ως τη Χιλή και τη Γκάνα. Ωστόσο, στις συνολικά 116 επίσημες επισκέψεις της μέχρι σήμερα, καμία από αυτές δεν ήταν στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα είναι και γενέτειρα του συζύγου της, Φιλίππου. Γιατί άραγε;

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, όπου και εκφράζεται αυτή η απορία, η εξήγηση στηρίζεται στην ιστορία της μοναρχίας στην Ελλάδα, η οποία επηρέασε την οικογένεια του Φιλίππου.

Όπως εξηγεί ο ιστορικός Χιούγκο Βίκερς, «ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν αγαπά την Ελλάδα, επειδή δίκασαν τον πατέρα του (Πρίγκιπα Ανδρέα) και θα μπορούσαν να τον έχουν εκτελέσει. Το 1922 αναγκάστηκε όλη η οικογένεια να εγκαταλείψει την χώρα, όταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ακόμη μωρό».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πάντως ότι η Ελισάβετ Β' είχε επισκεφτεί τη χώρα μας το 1950, μετά από σχετική πρόσκληση του Βασιλιά Παύλου, ωστόσο την εποχή εκείνη δεν είχε στεφθεί ακόμη Βασίλισσα.

Παράλληλα, ίσως κάποιο ρόλο παίζει και η στενή σχέση της Ελισάβετ με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι πρώτος ξάδελφος του Φίλιππου, και η ανατροπή του όταν καταργήθηκε η μοναρχία στην Ελλάδα το 1973.

Πάντως, ο Βίκερς δεν αποκλείει και το γεγονός η Βασίλισσα της Αγγλίας να μην έχει επισκεφτεί ακόμα τη χώρα μας επειδή απλώς δεν έχει δεχτεί επίσημη πρόσκληση από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ