H οικονομία της Ευρώπης μπορεί να «σηκώσει» ένα Brexit χωρίς συμφωνία, λέει η Τράπεζα της Γαλλίας - iefimerida.gr

H οικονομία της Ευρώπης μπορεί να «σηκώσει» ένα Brexit χωρίς συμφωνία, λέει η Τράπεζα της Γαλλίας

Εικόνα από διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομία της Ευρώπης είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε ένα Brexit δίχως συμφωνία, επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός «σκληρού» Brexit, ο διοικητής υποστήριξε σε καθησυχαστικό τόνο ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για να προστατευθεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Ευρώπης.

«Εχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, περιλαμβανομένης της περίπτωσης μιας εξόδου χωρίς συμφωνία, για να διασφαλιστεί ότι τα συμβόλαια θα συνεχίσουν να τηρούνται και είναι προστατευμένοι οι πελάτες του χρηματοπιστωτικού κλάδου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βιλερουά στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ολοένα πιο πιθανό το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία, λέει ο Μπαρνιέ

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Βιλερουά ήρθαν μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής διαπραγματευτή του ευρωπαϊκού μπλοκ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Μπαρνιέ υποστήριξε ότι «τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πιο πιθανό ένα σενάριο χωρίς συμφωνία, αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα το αποφύγουμε».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να δεχτεί την παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση, ή μια σχέση παρόμοια που έχει το ευρωπαϊκό μπλοκ με τη Νορβηγία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ