Από 1,5 έως 3,5% βλέπουν τη διαφορά στο ΠΑΣΟΚ -Και ποσοστό πάνω από 20% - iefimerida.gr

Από 1,5 έως 3,5% βλέπουν τη διαφορά στο ΠΑΣΟΚ -Και ποσοστό πάνω από 20%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ καταλήγει σε διαπιστώσεις και προσδοκίες που στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας θα φάνταζαν ως εξωπραγματικές.

Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ιπποκράτους το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν μετά από τη μελέτη όλων των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών είναι ότι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή από 3,5% έως 1,5%. Πιστεύουν δε ότι στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ θα έχει μπροστά το «2», δηλαδή θα ξεπεράσει το 20%.

Εκτιμούν μάλιστα ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια εντυπωσιακή -για τα δεδομένα των προηγούμενων ημερών συσπείρωση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ ενώ αντιστοίχως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή καθοδική τροχιά. Εκτιμούν μάλιστα ότι σε αυτό συνέτεινε και η άρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά να συμμετάσχει σε debate, σε αντιδιαστολή μάλιστα με την εικόνα της Γαλλίας και το αντίστοιχο debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος θα κριθεί τελικά από τις 8 μονοεδρικές περιφέρειες (Γρεβενά, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ευρυτανία, Φωκίδα και Σάμος) και από τις 8 τετραεδρικές (Εβρος, Καβάλα, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Βοιωτία, Κορινθία και Χανιά).

Σε αυτές ρίχνουν όλο τους το βάρος και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πετύχουν να πάρουν αφενός σημαντικά ποσοστά. Ειδικά σε ορισμένες από τις τετραεδρικές ο στόχος είναι να εκλέξουν δύο βουλευτές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ