Απίστευτο: Κύμα πάγου σκορπά τον πανικό στην Ισλανδία [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Κύμα πάγου σκορπά τον πανικό στην Ισλανδία [βίντεο]

Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή της κατάρρευσης του παγετώνα (Φωτογραφία: YouTube)

Στιγμές αγωνίας έζησε μια ομάδα τουριστών που επισκέπτονταν μια λίμνη στην Ισλανδία όταν κατέρρευσε ένα μεγάλο κομμάτι παγετώνα δημιουργώντας απειλητικά κύματα κοντά στην ακτή.

Στις δραματικές εικόνες διακρίνονται οι ανύποπτοι επισκέπτες να απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο γαλήνιο, μαγευτικό τοπίο στις όχθες της λίμνης Jokulsarlon όταν ξαφνικά ένα κομμάτι του παγετώνα Breidamerkurjokull καταρρέει . Οι τουρίστες τρέχουν να σωθούν καθώς ένα τεράστιο κύμα πλησιάζει προς το μέρος τους απειλώντας να τους παρασύρει στα βράχια.

«Η περιοχή αυτή είναι προσβάσιμη μόνον συνοδεία οδηγών ορειβατών και όλοι όσοι διακρίνονται στο βίντεο είχαν λάβει σαφείς οδηγίες να απομακρυνθούν αμέσως από την ακτή σε περίπτωση κατάρρευσης τμήματος του παγετώνα», είπε ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο. «Λόγω του μεγέθους του κομματικού που κατέρρευσε και της εγγύτητάς του ήταν επικίνδυνα τα πράγματα, αλλά ευτυχώς όλοι γλίτωσαν, χωρίς να γίνουν μούσκεμα».

Η λίμνη Jokulsarlon, ένα τοπίο απαράμιλλου κάλλους, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ισλανδία και το μέγεθός της έχει τετραπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1970 καθώς λιώνουν οι παγετώνες της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισλανδία παγετώνας Λίμνη τουρίστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ