Hayarden: Ενα ντιζαϊνάτο σχολείο-πρότυπο για προσφυγόπουλα στο Τελ Αβίβ [εικόνες] - iefimerida.gr

Hayarden: Ενα ντιζαϊνάτο σχολείο-πρότυπο για προσφυγόπουλα στο Τελ Αβίβ [εικόνες]

Ντιζαινάτο σχολείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γωνιές, σαν σπιτάκια, για διάβασμα και ζωηρά χρώματα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Hayarden, ενός σχολείου για παιδιά προσφύγων που ζουν στο Τελ Αβίβ.

Το σχολείο Hayarden στο Τελ Αβίβ σχεδιάστηκε για παιδιά από πέντε ως 16 χρόνων, τα οποία ως επί το πλείστον ζουν στη συνοικία Hatikva, μια εργατική συνοικία η οποία έχει δεχθεί κύμα συνανθρώπων μας από την Αφρική που ζητούν άσυλο.

Οι Sarit Shani Hay (ντιζάινερ από το Τελ Αβίβ), Chen Steinberg Navon (αρχιτέκτονας) και Ayelet Fischer ανακαίνισαν το διώροφο σχολείο στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ για την κοινότητα, με περιορισμένο προϋπολογισμό και με τη βοήθεια χορηγίας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Zionut 2000.

Το σχολείο Hayarden στο Τελ Αβίβ σχεδιάστηκε για παιδιά από πέντε ως 16 χρόνων

Η ομάδα θέλησε να γίνει το Hayarden σπίτι και ασφαλές μέρος για τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να μάθουν. «Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ενάντια σ' αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, πολλοί από τους οποίους αιτούνται άσυλο, και τα παιδιά είναι οι πρώτοι που υποφέρουν» τόνισε ο Sarit Shani Hay.

Γωνιές, σαν σπιτάκια, για διάβασμα και ζωηρά χρώματα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Hayarden

«Ο διευθυντής μας είπε ότι η ατμόσφαιρα στο σχολείο έχει, από τότε, αλλάξει: τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και υπάρχει λιγότερη βία» πρόσθεσε. «Άγγιξε βαθιά τα παιδιά το ότι κάποιος έκανε μια προσπάθεια ειδικά γι' αυτά» υπογράμμισε.

Οπως αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Τελ Αβίβ είναι «σπίτι» για 60.000 πρόσφυγες και ξένους, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της πόλης. Πολλοί από αυτούς είναι από το Σουδάν και την Ερυθραία.

Η ομάδα θέλησε να γίνει το Hayarden σπίτι και ασφαλές μέρος για τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να μάθουν
Hayarden: Ενα ντιζαϊνάτο σχολείο-πρότυπο για προσφυγόπουλα στο Τελ Αβίβ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ