Πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τον Βασίλη Λυριτζή - iefimerida.gr

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τον Βασίλη Λυριτζή

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πένθος βύθισε τον κόσμο της δημοσιογραφίας, και της πολιτικής, ο αναπάντεχος θάνατος του δημοσιογράφου Βασίλης Λυριτζής, ο οποίος «έφυγε» τα ξημερώματα της Τρίτης, χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 59 ετών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από νωρίς το πρωί, έχουν γεμίσει με τα «αντίο» δημοσιογράφων, πολιτικών και πολιτών προς τον Βασίλη Λυριτζή.

Ενα από αυτά που ξεχώρισαν ήταν το μήνυμα του επί χρόνια συναδέλφου του, Δημήτρη Οικονόμου.

Τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές & ευσυνειδησία. Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος & την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός.

Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές & ευσυνειδησία.Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος & την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν.Συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή εξέδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη το Βασίλη Λυριτζή που υπηρέτησε σε όλα του τα βήματα το δημοσιογραφικό λειτούργημα με συνέπεια, ήθος, εντιμότητα, πίστη στις ιδέες και τα ιδανικά του και με έντονο αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία. Ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού», τόνισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η ευθύτητα, η αυθεντικότητα και το ιδιαίτερο χιούμορ που πάντα τον χαρακτήριζαν μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του φίλου και συντρόφου μου στην οικογένεια και στους οικείους του», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Τα συλλυπητήριά του για τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις. Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης., έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις. Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Στις αξίες με τις οποίες πορεύτηκε στη δημοσιογραφία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος:

Ο Βασίλης Λυριτζής, πορεύτηκε στο χώρο της ενημέρωσης με αξίες και αρχές που σήμερα σπανίζουν. Αντικειμενικός, ευφυής και πάντα αξιοπρεπής και μετριοπαθής. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ενα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του» ανέφερε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του.

Την είδηση αναμετέδωσε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής: θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του https://t.co/Bc19l3EX9n

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή εξέδωσε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Έφυγε ένας νέος και έντιμος άνθρωπος, συνεπής πάντα στις ιδέες και τις αρχές του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υπόδειγμα για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «με λύπησε πολύ η είδηση της απώλειας του Βασίλη Λυριτζή. Δεν έπεσε ποτέ στην ευκολία του λαϊκισμού και της ευτελούς δημοσιογραφίας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους πάρα πολλούς -είμαι βέβαιος-φίλους του».

Με λύπησε πολύ η είδηση της απώλειας του Βασίλη Λυριτζή.
Δεν έπεσε ποτέ στην ευκολία του λαϊκισμού και της ευτελούς δημοσιογραφίας.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους πάρα πολλούς -είμαι βέβαιος-φίλους του. https://t.co/Qs2cu5OTK2

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έγραψε το εξής στον λογαριασμό του: «Με άσχημα νέα ξεκίνησε η μέρα σήμερα... 'Ενας ξεχωριστός άνθρωπος και δημοσιογράφος, με ήθος κ μπέσα κρητική έφυγε από κοντά μας. Καλή στρατιά Βασίλη Λυριτζή».

Με άσχημα νέα ξεκίνησε η μέρα σήμερα... 'Ενας ξεχωριστός άνθρωπος και δημοσιογράφος, με ήθος κ μπέσα κρητική έφυγε από κοντά μας. Καλή στρατιά Βασίλη Λυριτζή.

Με θερμά λόγια αποχαιρέτισε τον γνωστό δημοσιογράφο και ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς.

«Εφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής. Μια συμπαθητική, ψύχραιμη, μετριοπαθής φωνή που θα λείψει από ραδιόφωνο και τηλεόραση. Καλό του ταξίδι και συλλυπητήρια στους οικείους του» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρωτάς.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής. Μια συμπαθητική, ψύχραιμη, μετριοπαθής φωνή που θα λείψει από ραδιόφωνο και τηλεόραση. Καλό του ταξίδι και συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σε προσωπικό τόνο ήταν το «αντίο» του παρουσιαστή της ΕΡΤ Αντώνη Αλαφογιώργου: «Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής: θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Έφυγε απο τη ζωη ο Βασίλης Λυριτζης. Καλο ταξιδι φιλε.

«Το πως αλλάζουμε πλανήτη είναι ένα ταξίδι σκοτεινό. Βασίλη Λυριτζή εις το επανιδείν. Κουράγιο & δύναμη στην οικογένεια» έγραψε η δημοσιογράφος Λίνα Παπαδάκη, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφίς του εκλιπόντος.

Το πως αλλάζουμε πλανήτη είναι ένα ταξίδι σκοτεινό. Βασίλη Λυριτζή εις το επανιδείν. Κουράγιο & δύναμη στην οικογένεια. pic.twitter.com/XbKhoygm6E

Ο συνάδελφός του, Κώστας Γιαννακίδης, ανέβασε το εξής μήνυμα στο Twitter:

«Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Βασίλης Λυριτζής. Ενας υπέροχος ανθρώπος. Αντίο φίλε μου».

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Βασίλης Λυριτζής. Ενας υπέροχος ανθρώπος. Αντίο φίλε μου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ