Ολοκληρώθηκε το roadshow για το πρόγραμμα Active Citizens Fund - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε το roadshow για το πρόγραμμα Active Citizens Fund

Active Citizens Fund
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη συμμετοχή 1.075 εκπροσώπων φορέων της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπων δήμων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε το roadshow για την παρουσίαση του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα.

To roadshow ξεκίνησε με την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου 2019 και ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 21 Μαρτίου 2019. Ενδιάμεσοι σταθμοί των επισκέψεων ήταν οι πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και της Πάτρας.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 11 εκδηλώσεις και εργαστήρια ενδυνάμωσης ΜΚΟ για τη συγγραφή προτάσεων για το πρόγραμμα Active Citizens Fund, με αναλυτικές οδηγίες προς τους υποψήφιους φορείς της κοινωνίας των πολιτών για τις δράσεις που είναι επιλέξιμες από το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους 12εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (ΜΚΟ, ΑΜΚΕ, Συλλόγους, Σωματεία, Ιδρύματα).

Με τη συμμετοχή 1.075 εκπροσώπων φορέων της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπων δήμων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε το roadshow για την παρουσίαση του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα

Αυτή τη στιγμή και έως τις 21 Ιουνίου 2019, είναι σε εξέλιξη δυο προσκλήσεις ενδιαφέροντος για ΜΚΟ, ως εξής:
1. Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων: διαθέσιμη χρηματοδότηση 2.904.000 €
2. Ενίσχυση της συνηγορίας και του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών: διαθέσιμη χρηματοδότηση 1.970.000 €

Επίσης, το πρόγραμμα Active Citizens Fund ενθαρρύνει την ανάπτυξη διμερών σχέσεων μεταξύ ελληνικών οργανισμών και ΜΚΟ που προέρχονται από τις δωρήτριες χώρες, με στόχο την επίτευξη γόνιμων συνεργασιών και κοινών δράσεων, την ανταλλαγή γνώσης και βέλτιστων πρακτικών για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των οργανώσεων και του τομέα, συνολικά.

Η πρόσκληση για την ενίσχυση των Διμερών Σχέσεων, με διαθέσιμη χρηματοδότηση 92.000 ευρώ, θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Ολοκληρώθηκε το roadshow για το πρόγραμμα Active Citizens Fund | iefimerida.gr 1

Το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στα εργαστήρια ενδυνάμωσης ΜΚΟ για το σχεδιασμό έργων και συγγραφή προτάσεων, είναι διαθέσιμο εδώ.

Περισσότερα: www.activecitizensfund.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ