Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα λάβουν οι σύζυγοι την επιστροφή φόρου - iefimerida.gr

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα λάβουν οι σύζυγοι την επιστροφή φόρου

ζευγάρι κάθεται στην πλατεία Συντάγματος/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο για να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 30 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά φέτος, όπως είναι γνωστό, τα ζευγάρια ανεξάρτητα με το αν θα υποβάλουν κοινή ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση, θα μπορούν να λάβουν χωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα. Έτσι, τα ζευγάρια που θα κάνουν κοινές φορολογικές δηλώσεις, θα πρέπει να αναγράφουν δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να εισπράξουν την επιστροφή φόρου.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι σύζυγοι

Ο κάθε σύζυγος για να εισπράξει την επιστροφή φόρου, θα πρέπει να δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, στις κοινές δηλώσεις εγγάμων ή μερών συμφώνου συμβίωσης (ΜΣΣ) επειδή διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση και επιστροφή του φόρου, συμπληρώνονται δύο αριθμοί IBAN από τον υπόχρεο και τη σύζυγο αντίστοιχα. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού μεταξύ των συζύγων, μπορεί να συμπληρωθεί και από τους δύο ο ίδιος αριθμός IBAN.

Σημειώνεται ότι για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN, το ποσό επιστροφής θα είναι διαθέσιμο με την προσκόμιση στην τράπεζα της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ