Στίβεν Μπάρκλεϊ: Μπορούμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε 11 ημέρες - iefimerida.gr

Στίβεν Μπάρκλεϊ: Μπορούμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε 11 ημέρες

Στίβεν Μπάρκλεϊ -AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανία μπορεί να αποφύγει μια μακρά αναβολή του Brexit και να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα σε 11 ημέρες εάν η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Στίβεν Μπάρκλεϊ αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Μπάρκλεϊ υπονόησε ότι η Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι μπορεί να τεθεί εκ νέου, για τέταρτη φορά, σε ψηφοφορία στο σώμα αφού τα μέλη του κοινοβουλίου απέρριψαν και τις τέσσερις εναλλακτικές σε αυτήν στις λεγόμενες ενδεικτικές ψηφοφορίες νωρίτερα.

«Η μόνη επιλογή είναι να βρούμε τρόπο το ΗΒ να αποχωρήσει με συμφωνία. Η κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει ότι ο καλύτερος δρόμος είναι να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Μπάρκλεϊ απευθυνόμενος στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων μετά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

«Εάν το κοινοβούλιο ενέκρινε μια συμφωνία εντός της εβδομάδας, θα ήταν ακόμη εφικτό να αποφύγουμε την οργάνωση ευρωεκλογών», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία η Βρετανία θα είναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει εάν ζητήσει αναβολή του Μπρέξιτ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωπαϊκή Ένωση ΣΤΙΒ ΜΠΑΡΚΛΕΙ Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ