Γερμανία: Νέο πρόβλημα με κυβερνητικό αεροσκάφος -«Θύμα» ξανά ο Μάας - iefimerida.gr

Γερμανία: Νέο πρόβλημα με κυβερνητικό αεροσκάφος -«Θύμα» ξανά ο Μάας

Ο Χάικο Μάας/ Φωτογραφία: AP- Bernd von Jutrczenka
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα με τα κυβερνητικά αεροσκάφη της Γερμανίας. Και ο πιο άτυχος από τα μέλη της κυβέρνησης είναι ο Χάικο Μάας, αφού ταλαιπωρήθηκε για μία ακόμη φορά.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναγκάστηκε να απουσιάσει από την πρώτη, ανεπίσημη, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπό τη γερμανική προεδρία, εξαιτίας βλάβης που παρουσίασε το κυβερνητικό αεροσκάφος, μόλις έφτασε στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο JFK, το Konrad Adenauer A340 παρουσίασε πρόβλημα στον έναν τροχό, σύμφωνα με την Bild. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αεροδρομίου, να μην επιτρέπεται να κινηθεί μόνο του προς τη θέση στάθμευση.

Ετσι, περίμενε για πάνω από μία ώρα σε σημείο όπου δεν ήταν εφικτή η αποβίβαση και ο Μάας έφτασε με καθυστέρηση στην έδρα του ΟΗΕ. Επειτα από τις απαραίτητες επισκευές στη Ν. Υόρκη, ο Μάας επέστρεψε τη Δευτέρα στο Βερολίνο με το ίδιο αεροσκάφος.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα με το συγκεκριμένο κυβερνητικό αεροσκάφος. Τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ πετούσε προς το Μπουένος Αιρες για τη σύνοδο των G20, το αεροσκάφος επέστρεψε στην Κολωνία, επειδή υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα ασυρμάτου. Ετσι, η καγκελάριος πήγε τελικά στην Αργεντινή με εμπορική πτήση και το κυβερνητικό αεροσκάφος έμεινε για έλεγχο και επισκευτή στη βάση της Lufthansa, στο Αμβούργο, μέχρι τον Ιανουάριο.

Για τον Χάικο Μάας, αυτή ήταν η δεύτερη ατυχία μέσα σε μερικές εβδομάδες. Στις 28 Φεβρουαρίου άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος με το οποίο είχε πάει στο Μάλι, δεν μπόρεσε να απογειωθεί εξαιτίας σοβαρής διαρροής στο υδραυλικό σύστημα. Τελικά, πήγε εκεί το αεροσακάφος που χρησιμοποιεί η Ανγκελα Μέρκελ για να τον παραλάβει.

Επίσης, τον Ιανουάριο, εμφάνισε τεχνική βλάβη το κυβερνητικό αεροσκάφος Airbus 340 «Theodor Heuss», με το οποίο είχε πάει στην Αιθιοπία ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με συνέπεια να καθυστερήσει για ώρες η αναχώρησή του από εκεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ