Το ραντάρ της Θεσσαλονίκης θα ελέγχει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας - iefimerida.gr

Το ραντάρ της Θεσσαλονίκης θα ελέγχει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων/ Φωτογραφία: AP- Boris Grdanoski
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ραντάρ της Θεσσαλονίκης θα βοηθά τις αρχές εναέριας κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας να έχουν εικόνα του εναέριου χώρου της χώρας τους.

Τη Δευτέρα στα Σκόπια οι Διοικητές των υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, που εκτός από τη χρήση του ελληνικού ραντάρ, προβλέπει ακόμα την εκπαίδευση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα όπως επίσης και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Την Τρίτη αναμένεται, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, να υπογραφεί μεταξύ των υπουργών Αμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη και Ραντμίλα Σεκερίνσκα, και η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που θα προβλέπει ότι σε περίπτωση άγνωστου ιπτάμενου ίχνους στο FIR των Σκοπίων, οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας θα αιτούνται τη συνδρομή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών για την προσέγγισή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ