Το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Βγόντζα- Ολο το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Βγόντζα- Ολο το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί [εικόνες]

Η ΦώφηΓεννηματά στην κηδεία του Αντώνη Βγόντζα- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το μεσημέρι ο γνωστός δικηγόρος και πολιτικός του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Βγόντζας, που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στην πλατεία Υμηττού, και η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο Βύρωνα.

Στην κηδεία του έδωσε το «παρών» όλο το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ τον Αντώνη Βγόντζα αποχαιρέτησαν και πολλά πρόσωπα από τις άλλες δυνάμεις του πολιτικού τόξου, όπως ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Η καταγωγή του Αντώνη Βγόντζα κρατούσε από την Κρήτη και το Καπίστρι, ένα μικρό χωριό στις ρίζες των Λασηθιώτικων βουνών. Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ σπούδασε Νομικά, Οικονομικά και Οικονομικά Μαθηματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άσκησε τη δικηγορία από το 1971, ενώ συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και ως φοιτητής και ως δικηγόρος. Υπερασπίστηκε κυρίως φοιτητές σε στρατιωτικά και πολιτικά δικαστήρια. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια των δικών, κακοποιήθηκε και τελικώς φυλακίστηκε για πέντε μήνες στο ΕΑΤ- ΕΣΑ , ως «πρωτεργάτης της φοιτητικής αναταραχής».

Ήταν επιστημονικός συνεργάτης από το 1976 στον Τομέα Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διατέλεσε νομικός σύμβουλος και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου, στην τελευταία του θητεία ως πρωθυπουργού (1993-96).

Συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου και κατά τη διάρκεια της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και στα αγγλικά δικαστήρια, κατά του περιοδικού TIME.

Η Φώφη Γεννηματά στην κηδεία του Αντώνη Βγόντζα- φωτογραφία eurokinissi
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην κηδεία του δικηγόρου και πολιτικού Αντώνη Βγόντζα- φωτογραφία eurokinissi
Και η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου ήταν εκεί- φωτογραφία eurokinissi
Το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Βγόντζα- Ολο το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Και ο πρόεδρος της Βουλής στην κηδεία του Αντώνη Βγόντζα- φωτογραφία eurokinissi
Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης- φωτογραφία eurokinissi
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ