fbpx Ζύμη σπιτική για τάρτες | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ζύμη σπιτική για τάρτες

Ζύμη σπιτική για τάρτες
03|04|2019 | 14:56

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς την ζύμη για την αλμυρή ή γλυκιά τάρτα. Πρόκειται κυριολεκτικά για 3 κινήσεις και 3 υλικά.

Απαραίτητο συστατικό το καλό soft βούτυρο.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, soft, κρύο από το ψυγείο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό ψυγείου

Ζύμη σπιτική για τάρτες | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, το βούτυρο σε κύβους, εκτός από το νερό

Ζύμη σπιτική για τάρτες | iefimerida.gr 1

  • Με το χέρι αναμείξτε καλά το μείγμα, επιμείνετε γιατί το βούτυρο είναι κρύο
  • Αν μείνουν μερικά γρομπαλάκια βουτύρου, δεν πειράζει, θα λιώσουν υπέροχα στον φούρνο
  • Οταν το μείγμα έχει πάρει μορφή, ρίξτε λίγο λίγο το νερό ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή, αλλά όχι πολύ υγρή

Ζύμη σπιτική για τάρτες | iefimerida.gr 2

  • Τυλίξτε την ζύμη με διαφάνεια, βάλτε την λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί
  • Απλώστε αλεύρι σε επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη σε φύλο όσο χρειάζεται το ταψάκι σας
  • Για να γίνει ζύμη για γλυκιές τάρτες αρκεί να ρίξετε 1 κουταλιά ζάχαρη στο μείγμα
  • Ακόμη και με τα δάχτυλα ανοίγει αυτή η ζύμη!

Ζύμη σπιτική για τάρτες | iefimerida.gr 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ