Αλαφούζος: «Εχουμε συγκεντρώσει 4,2 εκ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό» - iefimerida.gr

Αλαφούζος: «Εχουμε συγκεντρώσει 4,2 εκ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό»

Γιάννης Αλαφούζος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του πως έχει ήδη συγκεντρωθεί το ποσό των 4,2 εκ. ευρώ για να τακτοποιήσει ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του και να πάρει την αδειοδότηση από την UEFA.

Τα κυριότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη του κ. Αλαφούζου στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ»:

Για το πως θα γίνει εφικτό το εγχείρημα του «Σωματείου»: «Ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα έχει 1,7 εκατομμύρια φιλάθλους από την έρευνα που κάναμε εμείς. Από αυτούς υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας 150.000 οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν την ομάδα, δηλαδή ένας στους 10 στους 11 και από αυτούς τους 150.000 υπάρχει ακόμα ένας πιο σκληρός πυρήνας 40.000 που λένε θα βάλουμε λεφτά – και συγκεκριμένα ποσά – και θα βάζουμε και κάθε χρόνο. 40.000 στο 1,7 εκατομμυρίων οπαδών σημαίνει ότι ένας στους 45 οπαδούς ουσιαστικά είναι διατεθειμένος να ενισχύσει την ομάδα. Αν μαζέψεις δηλαδή 45 φίλους του Παναθηναϊκού σε ένα δωμάτιο, ένας από αυτούς θα πει ότι θα ενισχύσει οικονομικά την ομάδα».

Για το τι προσδοκά από τους φίλους του Παναθηναϊκού: «Προσδοκούμε όσα περισσότερο γίνεται από όλους. Από όσους μπορούν να βάλουν περισσότερα ελπίζουμε να βάλουν τα πιο πολλά, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι μπορούν να το κάνουν. Αυτός που έχει λίγα είναι εξίσου ευπρόσδεκτος. Βασικό στοιχείο του σωματείου είναι ότι όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα. Είτε βάλει κάποιος 5.000 ευρώ είτε βάλει 20 ευρώ, θα έχει δικαίωμα ψήφου και θα έχει ίδια συμμετοχή στις διαδικασίες».

Για τη συμφωνία του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη ΓΗΠΕΛ: «Με τη συμφωνία που έχουμε κάνει, τη ΓΗΠΕΛ την αναλαμβάνει πλήρως ο κ. Βαρδινογιάννης, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει καμία ευθύνη απέναντι σε οποιονδήποτε σε σχέση με τη ΓΗΠΕΛ. Συμφωνήσαμε έναντι ενός ευρώ να αναλάβει ο κ. Βαρδινογιάννης τη ΓΗΠΕΛ και να δώσει όλα τα θέματα τα νομικά στην ομάδα. Σε περίπτωση που δικαιωθεί η ομάδα τα χρήματα θα πάνε στη ΠΑΕ σε περίπτωση που δικαιωθεί ο κ. Βωβός τα χρήματα θα πληρώσει ο κ. Βαρδινογιάννης. Καμία ανάμειξη δεν θα έχει η ΠΑΕ πλέον».

Για το αν είναι αισιόδοξος πως θα έχει αποτέλεσμα η λαϊκή βάση, μετά την αποτυχία παρόμοιων προσπαθειών σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Είναι διαφορετικό αυτό που επιχειρούμε. Στον Ολυμπιακό δεν είχαν κανένα αντάλλαγμα, εδώ ο βασικός μέτοχος του σωματείου θα είναι τα μέλη του. Άμεσα ιδιοκτήτες τα μέλη, οι οπαδοί του ΠΑΟ και θα αποφασίζουν για τη μοίρα του και ισότιμα ως φυσικά πρόσωπα. Θα υπάρχουν προνόμια και με βάση τα χρήματα θα έχει εισιτήρια διαρκείας, ένα ή περισσότερα, θα μπορεί να συναντούν παίκτες και άλλα προνόμια θα υπάρχουν πολλά

Για το τι γίνεται με την άδεια από την UEFA: «Πρέπει στο επόμενο δεκαήμερο να έχουμε κάνει κινήσεις και έχουμε συγκεντρώσει ήδη τα 4,2 εκ. ευρώ που χρειάζεται να πληρωθούν οι υποχρεώσεις».

Για το αν το εγχείρημά του μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ προς τον ίδιο: «Βεβαίως το έχω σκεφθεί. Είμαι συνηθισμένος στο να δεχτώ κριτική, δεν θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι είχαμε ένα αδιέξοδο εδώ. Είχε βουλώσει ένας υπόνομος και εγώ και κάποιοι φίλοι αποφασίσαμε να τον ξεβουλώσουμε με οποιοδήποτε ρίσκο και κόστος για μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τον ΠΑΟ. Δεν έχω την φιλοδοξία να είμαι πρόεδρος στον ΠΑΟ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον πιο ικανό άνθρωπο που μπορεί να τρέξει μια ποδοσφαιρική ομάδα και τη δεδομένη στιγμή θέλω να βοηθήσω. Μπορεί να δεχτώ κριτική το ξέρω και αυτό είναι μέρος της ζωής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ