Ψήφο-ψήφο αλλάζει χέρια η Κωνσταντινούπολη –Ο Γιλντιρίμ παραδέχεται το προβάδισμα του αντιπάλου του - iefimerida.gr

Ψήφο-ψήφο αλλάζει χέρια η Κωνσταντινούπολη –Ο Γιλντιρίμ παραδέχεται το προβάδισμα του αντιπάλου του

O υποψήφιος του κόμματος του Ερντογάν για την Κων/πολη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια έμμεση παραδοχή της ήττας του προχώρησε ο υποψήφιος του AKP για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, ομολογώντας ότι ο αντίπαλός του προηγείται κατά αρκετές χιλιάδες ψήφους.

Όπως είπε ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο αντίπαλός του, Εκρέμ Ιμάμογλου, «φαίνεται ότι έχει λάβει 25.000 περισσότερες ψήφους». Τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα να συγχαρεί τον αντίπαλό του, αλλά όπως είπε η καταμέτρηση συνεχίζεται σε τουλάχιστον 14 εκλογικά τμήματα σημειώνοντας ότι έχουν καταγραφεί παρατυπίες και εσφαλμένες καταχωρήσεις στους εκλογικούς καταλόγους και ότι αν ακυρωθούν ψήφοι, μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν στην Κωνσταντινούπολη περισσότερες από 300.000 άκυρες ψήφοι και πρόσθεσε πως μια τέτοια μάχη στήθος με στήθος στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας ήταν αναπάντεχη. Τόσο ο ίδιος όσο και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης είχαν ανακοινώσει χθες τη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι εξελίξεις στην καταμέτρηση των ψήφων μετά τη δήλωσή του είναι «καινούριες και για εμάς». Τόνισε δε ότι οι άκυρες ψήφοι είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιες από τη διαφορά που τον χωρίζει από τον αντίπαλό του κι ότι τον τελικό λόγο θα έχει η ανώτατη εκλογική επιτροπή της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ