Προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο και εκείνος τους πέταξε πέτρες και φωτοβολίδα - iefimerida.gr

Προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο και εκείνος τους πέταξε πέτρες και φωτοβολίδα

βενζινάδικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Πειραιά με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να καταδιώκουν 28χρονος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός εντοπίστηκε από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Κορυδαλλού. Μόλις οι αστυνομικοί τον πλησίασαν για έλεγχο, εκείνος προσπάθησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης πέταξε πέτρες, καθώς και μία φωτοβολίδα προς το μέρος των αστυνομικών. Τελικά συνελήφθη όταν έκανε το μοιραίο λάθος και μπήκε σε μονοκατοικία της περιοχής,όπου και εγκλωβίστηκε.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά και όπως προέκυψε μαζί με άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί, διέπραξαν ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μία φωτοβολίδα, ένα αναισθητικό σπρέι, ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε πάρει μέρος σε τέσσερις ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων, συγκεκριμένα

Τον Αύγουστο του 2012, σε ένοπλη ληστεία σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στην Καλλιθέα.

Την 16-8-2011 και την 5-9-2011, σε ένοπλη ληστεία σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στο Αιγάλεω.

Την 5-9-2011, σε ένοπλη ληστεία σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στο Αιγάλεω.

Την 25-12-2011, σε ένοπλη ληστεία σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Αιγάλεω.

Η συμμορία έχει διαπράξει μέχρι σήμερα συνολικά 25 ληστείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενω τα δύο απο τα μέλη της συμμορίας (ένας 25χρονος και ένας 26χρονος) έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται το τέταρτο μέλος της συμμορίας, αλβανικής υπηκοότητας.

Σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης των Πρωτοδικείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής κάθειρξης δώδεκα 12 ετών και οκτώ 8 μηνών, για ναρκωτικά και άλλες παραβάσεις.

Οι ληστές, δρούσαν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, ληστεύοντας στόχους με πολλές επιλογές διαφυγής, ώστε να εξαφανίζονται προτού εντοπιστούν, ενώ χρησιμοποιούσαν μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες και φορώντας κράνη για να μην αναγνωρίζονται, προσέγγιζαν αιφνιδιαστικά τα θύματά τους, αποσπούσαν τις εισπράξεις και εξαφανίζονταν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ