Γιώργος Περρής: Ο ερμηνευτής που πήρε μαζί της η Lara Fabian στην περιοδεία της [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιώργος Περρής: Ο ερμηνευτής που πήρε μαζί της η Lara Fabian στην περιοδεία της [εικόνες]

Γιώργος Περρής

Ο Γιώργος Περρής είναι Ελληνογάλλος τραγουδιστής και ένας από τους λίγους στο χώρο του που μπορεί να μιλά για διεθνή καριέρα. Εχει μία μοναδική ικανότητα να παντρεύει το ελληνικό με το ξένο τραγούδι.

Εχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου, συνόδεψε την Lara Fabian στις περιοδείες της και έχει κάνει δύο αγγλόφωνους δίσκους.

Ο Γιώργος Περρής εμφανίζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στις 8 Απριλίου στην Αθήνα και θα παρουσιάσει σε δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα ολοκαίνουργια τραγούδια που έγραψαν γι’αυτόν οι σπουδαίες Ευανθία Ρεμπούτσικα και Λίνα Νικολακοπούλου.
Από τη συναυλία αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει ένα μίνι αφιέρωμα στον πρόσφατα χαμένο Michel Legrand -ένας φόρος τιμής στον αγαπημένο του μέντορα αλλά και στην κοινή τους συναυλία στο Ηρώδειο που δεν έγινε ποτέ λόγω κακοκαιρίας.

Δυο συναυλίες χωρίς περιττά, «Δεν μου αρέσουν τα περιβόητα “concept” στις συναυλίες, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Θεωρώ πως το κάθε τραγούδι έχει έναν ολόκληρο κόσμο να μεταφέρει από μόνο του, δεν χρειάζεται την πρόφαση μιας θεματικής ενότητας για να μιλήσει στον κόσμο» αναφερει μιλώντας στο iefimerida..
«Στις φετινές συναυλίες έχουμε πολύ νέο υλικό. Κατ’αρχάς μερικά από τα νέα μας τραγούδια με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Λίνα Νικολακοπούλου που τα ετοιμάζουμε με κόπο και υπομονή εδώ και καιρό. Ταυτόχρονα ήρθε και το “How many does it take”, το πρώτο τραγούδι από τον αγγλικό μου δίσκο που κυκλοφορεί τον Μάιο και θέλω οπωσδήποτε να σας το πω, αλλά και το “Γυναίκα”, από το δίσκο του Ανδρέα Κατσιγιάννη σε ποίηση του Τίτου Πατρίκιου στον οποίο συμμετείχα. Θα είναι και η πρώτη φορά που τα τραγουδάω όλα αυτά εκτός στούντιο. Φυσικά θα πω τραγούδια που ο κόσμος μου αγαπάει και μου ζητάει πάντα, αλλά και ένα μίνι αφιέρωμα στον αγαπημένο μου μέντορα Michel Legrand, μιας και η κοινή μας συναυλία στο Ηρώδειο πέρσι τον Σεπτέμβριο ακυρώθηκε λόγω βροχής».

Από τη συναυλία αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει ένα μίνι αφιέρωμα στον πρόσφατα χαμένο Michel Legrand -ένας φόρος τιμής στον αγαπημένο του μέντορα αλλά και στην κοινή τους συναυλία στο Ηρώδειο που δεν έγινε ποτέ λόγω κακοκαιρίας


«Οι αμερικάνοι λένε πως όταν βρέχει, τότε κάνει κατακλυσμό. Έτσι και σε μένα, μετά από μία διετία σκληρής δουλειάς, ξαφνικά πέφτουν όλα μαζί: Ο ελληνικός μου δίσκος με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ΛίναΝικολακοπούλου θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ ο δεύτερός μου αγγλικός δίσκος με τίτλο “Who I’m meant to be” βγαίνει στις 24 Μαΐου, πρώτα στην Αμερική και τον Καναδά και στη συνέχεια σε άλλες χώρες.
Ταυτόχρονα, από τον Ιούνιο και για τους επόμενους 6 μήνες θα προβάλλεται στο αμερικανικο κανάλι PBS το δευτερο τηλεοπτικό μου αφιέρωμα από τη συναυλία στο Ηρώδειο με καλεσμένη μου την σπουδαία Αυστραλέζα τραγουδίστρια Tina Arena. Είμαι πολύ χαρούμενος που το κοινό μου στο εξωτερικό θα δει τον πλούτο και την ομορφιά της χώρας μου κατευθείαν στο σπίτι τους».

«Τον Μάιο θα βρίσκομαι στην Αμερική για την προώθηση του δίσκου ενώ από τα τέλη της χρονιάς και μετά θα ξεκινήσω περιοδεία σε διάφορες πόλεις στον κόσμο».

Ο Γιώργος Περρής εχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου, συνόδεψε την Lara Fabian στις περιοδείες της και έχει κάνει δύο αγγλόφωνους δίσκους.

Το 2009 εμφανίστηκε στο Λονδίνο με την Oxford Philomusica, ενώ τον Απρίλιο πραγματοποίησε τις πρώτες του προσωπικές εμφανίσεις στην Αμερική, στο θρυλικό Ryles Jazz Club της Βοστόνης. Το φθινόπωρο του 2009, η Lara Fabian κάλεσε τον Γιώργο να συμμετάσχει στην περιοδεία της ανά την Ευρώπη, ανοίγοντας τις συναυλίες της, με σημαντικότερες τις εμφανίσεις στο Zenith στο Παρίσι. Μερικούς μήνες αργότερα εμφανίστηκε στο Κίεβο, με την Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου και αμέσως μετά στην Αγία Πετρούπολη.


Την άνοιξη του 2010, πραγματοποίησε την περιοδεία The light of Greece στην Αμερική με τον Μάριο Φραγκούλη, παίζοντας στο Jazz at Lincoln Center της Νέας Υόρκης. Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο Μόντρεαλ, στο Place des Arts, καλεσμένος του σπουδαίου Καναδού συνθέτη, Stephan Moccio. Το καλοκαίρι συμμετείχε στην παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης, ερμηνεύοντας χωρίς μικρόφωνο το Πνευματικό Εμβατήριο του Μίκη Θεοδωράκη και του Άγγελου Σικελιανού στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο της Περγάμου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Το 2011 εμφανίστηκε στο Τορόντο με την Niagara Falls Symphony και τον Stephan Moccio, καθώς και στο Μονακό, την Τουρκία και την Κύπρο. Τον Ιούνιο πραγματοποιεί συναυλία από κοινού με τη σοπράνο Deborah Myers στην Αθήνα, στο θέατρο Badminton, ενώ τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί σε όλα τα iTunes του κόσμου το single «Humana» με το φωνητικό σύνολο Women of the World. Τον Δεκέμβριο, ο Γιώργος έκλεισε το 2011 με 2 συναυλίες από κοινού με τον Μάριο Φραγκούλη και την Deborah Myers στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφορεί το Un souhait, ο πρώτος του προσωπικός Γαλλικός δίσκος στον Καναδά. Το άλμπουμ αυτό περιλαμβάνει νέα τραγούδια που έγραψαν για εκείνον μερικοί από τους σημαντικότερους Γάλλους και Καναδούς δημιουργούς, όπως: Stephan Moccio, Frederick Baron, Marc Dupre, Matt Herksowitz, καθώς επίσης και ένα ντουέτο με την διεθνώς καταξιωμένη Lara Fabian.
Τον Ιούνιο εμφανίζεται στην Βοστόνη, καλεσμένος του Μάριου Φραγκούλη, με την ορχήστρα Boston Pops και μαέστρο τον Keith Lockhart στο Boston Symphony Hall. Στη συναυλία επίσης συμμετείχαν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Hayley Westenra.
Τον Νοέμβριο, ο Γιώργος Περρης πραγματοποιεί το Un Souhait Tour, την πρώτη του περιοδεία σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά με αποκορύφωμα την συναυλία του στο θέατρο Rialto στο Μόντρεαλ, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε σε DVD.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημερομηνία : 1η Απριλίου
Διεύθυνση : 30ης Οκτωβρίου 2 - Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης : 21.00

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ - ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία : 8 Απριλίου
Διεύθυνση : Ιπποκράτους 9 - Αθήνα
Ώρα έναρξης : 21.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ