Σε εξέλιξη η αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία σε Κάρπαθο και Κάσο - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη η αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία σε Κάρπαθο και Κάσο

μεγάλες καταστροφές στην Κάρπαθο/Φωτογραφία: rodiaki
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο στα νησιά Κάρπαθο και Κάσο, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 28 και 29 Μαρτίου και που ήταν πρωτόγνωρες για τον όγκο νερού που έπεσε, όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, Γιάννης Μηνατσής.

Ήδη, και στα δύο νησιά υπάρχει έντονη κινητοποίηση για να αποκατασταθούν οι ζημιές και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (έχει κηρύξει τα δύο νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) και από τους δήμους Καρπάθου και Κάσου.

«Έχουμε ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσουμε το θέμα των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου με επιτυχία», τονίζει ο κ. Μηνατσής αλλά σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου της Καρπάθου, στη θέση «Αρχοντοπήγαδο» και στη θέση «Λιμενάρι», ο δρόμος έχει «κοπεί» στη μέση και χρειάζεται να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Μικρότερης έκτασης ζημιές σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Κάσου όπου κι εκεί οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες.

Κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται και στα δύο νησιά για την καταγραφή των ζημιών, όπως αναφέρει ο κ. Μηνατσής.

«Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο νησί και κυρίως στο οδικό δίκτυο», σημειώνει ο δήμαρχος Καρπάθου, Ηλίας Λάμπρος, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξαν κι άλλα προβλήματα στο δίκτυα ύδρευσης τα οποία, όμως, αποκαταστάθηκαν. «Ευελπιστούμε ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Το νησί θα πρέπει να είναι έτοιμο για την τουριστική περίοδο. Βρισκόμαστε σε επαφή με την περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία και πιστεύω ότι σύντομα θα τεθούν σε υλοποίηση τα έργα αποκατάστασης», καταλήγει ο κ. Λάμπρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ