ΤτΕ: Στο 1,9% θα περιοριστεί η ανάπτυξη το 2019 - iefimerida.gr

ΤτΕ: Στο 1,9% θα περιοριστεί η ανάπτυξη το 2019

Η Τράπεζα της Ελλάδος (Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πήχη της ανάπτυξης χαμηλώνει η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς στην ετήσια έκθεσή της προβλέπει πως θα περιοριστεί στο 1,9%.

«Το 2019, παρά τη σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, η μεγέθυνση του ΑΕΠ αναμένεται στο περυσινό επίπεδο του 1,9%», αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, η ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία μιλούσε για ανάπτυξη στο 2,3% το 2019, ωστόσο, στη νέα έκθεση το ποσοστό αναθεωρήθηκε καθώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η ανάπτυξη άγγιξε το 1,9%. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν είναι ενθαρρυντικές.

Οπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, ο μεγαλύτερος δημοσιονομικός κίνδυνος,είναι η ενδεχόμενη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές προγενέστερες περικοπές συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει ανάπτυξη 2,5%, ενώ η Κομισιόν στις χειμερινές προβλέψεις της έκανε λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,2% φέτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τράπεζα της Ελλάδος ΤτΕ ανάπτυξη ΑΕΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ