Και όμως: Ο Ερντογάν δέχθηκε συγχαρητήρια από κάποιους ηγέτες για τη «νίκη» του AKP - iefimerida.gr

Και όμως: Ο Ερντογάν δέχθηκε συγχαρητήρια από κάποιους ηγέτες για τη «νίκη» του AKP

O πρόεδρος της Τουρκίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα συγχαρητήρια ηγετών χωρών όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Γουϊνέα και η Βοσνία Ερζεγοβίνη δέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη «νίκη» του κόμματός του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρά το στραπάτσο σε Άγκυρα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και την διαφαινόμενη απώλεια της Κωνσταντινούπολης.

Το κυβερνών AKP παραμένει mεν «πρώτο κόμμα» σε εθνικό επίπεδο, στην πραγματικότητα, όμως, έχει υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα καθώς έχει χάσει σημαντικές πόλεις και δήμους, όπως διαπιστώνουν σχεδόν όλα τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ. Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος δέχθηκε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο της Γουινέας Άλφα Κόντε.

Πέραν αυτών ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Είμαι ευτυχής να συγχαρώ τον φίλο του Πακιστάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άλλη μια σημαντική νίκη στις τουρκικές τοπικές εκλογές. Ο λαός του Πακιστάν του εύχεται πολλές ακόμη επιτυχίες».

Τον Ερντογάν συνεχάρησαν επίσης ο συνεταίρος του, αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και οι πρώην πρωθυπουργοί Μεσούτ Γιλμάζ και Τανσού Τσιλέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ