Η βασίλισσα Ελισάβετ στα 93 της σταματά να οδηγεί - iefimerida.gr

Η βασίλισσα Ελισάβετ στα 93 της σταματά να οδηγεί

Η βασίλισσα Ελισάβετ σταματά την οδήγηση. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ατύχημα του πρίγκιπα Φιλίππου προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στον βρετανικό λαό, με τον υπερήλικα σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ να τραυματίζει – ευτυχώς ελαφρά- μια γυναίκα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να σταματήσει την οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, ακολουθώντας τη συμβουλή των συμβούλων ασφαλείας της

Όλος ο βρετανικός Τύπος ανέφερε τότε πως ο 98χρονος πρίγκιπας Φίλιππος θα έπρεπε να εγκαταλείψει την οδήγηση. Κι ενώ ο ίδιος ζήτησε συγνώμη και απάντησε έμμεσα, παραγγέλνοντας σχεδόν αμέσως ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται πως συμφώνησε να εγκαταλείψει την οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, σύμφωνα με τους Times.

Όπως αναφέρει η βασιλική ανταποκρίτρια των Times, Ρόγια Νίκαχ, η Αυτού Μεγαλειότητα θα έχει πλέον σοφέρ για τις μετακινήσεις της και δεν θα ξαναπιάσει το τιμόνι.

Παρά το γεγονός ότι είναι το μόνο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί να οδηγεί χωρίς να κατέχει δίπλωμα οδήγησης, η 93χρονη μονάρχης λέγεται ότι πήρε την απόφαση αυτή μετά από συμβουλές της ομάδας ασφαλείας της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι δεινή οδηγός και έχει πολλά αυτοκίνητα στην κατοχή της

Η βασίλισσα είναι γνωστό ότι λατρεύει την οδήγηση και πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός την έχει «συλλάβει» να οδηγεί είτε μία από τις Jaguar της ή τα Land Rover της, αν και πολλές φορές χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας.

Το αυτοκίνητο του πρίγκιπα Φιλίππου λίγο μετά το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη

Πλέον, η βασίλισσα Ελισάβετ θα εξακολουθεί να οδηγεί σε ιδιωτικούς δρόμους, αλλά το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ