Το brain drain μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ελληνες, παρά το μεταναστευτικό - iefimerida.gr

Το brain drain μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ελληνες, παρά το μεταναστευτικό

άνθρωποι με βαλίτσες στο αεροδρόμιο/Φωτογραφία: pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους Έλληνες δεν είναι η είσοδος των μεταναστών στη χώρα, αλλά η φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Αυτό αποδεικνύεται με βάση τα αποτελέσματα έρευνας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (European Council on Foreign Relations – ECFR).

Εκτός από τους Έλληνες, την ίδια ανησυχία για τους πολίτες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους, έχουν -σύμφωνα με την έρευνα- και οι Ρουμάνοι, οι Ούγγροι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Πολωνοί.

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω γραφήματα, τα οποίο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian, οι Έλληνες ανησυχούν πιο πολύ για το brain drain και λιγότερο για το μεταναστευτικό.

Το brain drain μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ελληνες, παρά το μεταναστευτικό | iefimerida.gr 0

Σε αντίθεση με την Ελλάδα και τις χώρες που προαναφέρθηκαν, στις βορειότερες χώρες της Ευρώπης φαίνεται να υπερισχύει ο φόβος για το μεταναστευτικό.

Το brain drain μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ελληνες, παρά το μεταναστευτικό | iefimerida.gr 1

Η έρευνα καταγράφει ότι 1 στους 5 Ευρωπαίους ανησυχεί για τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Σημειώνεται ότι σε όλες σχεδόν της χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν ότι προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει το περιβάλλον.

Το brain drain μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ελληνες, παρά το μεταναστευτικό | iefimerida.gr 2

Τέλος, σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες αρκετών χωρών -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- αποτελεί η διαφθορά. Πάνω από το 50% των Ελλήνων θεωρούν ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ενώ για την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία το νο1 πρόβλημα είναι η οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ