Ο πατέρας Επιφάνιος, μαγειρεύει αγιορείτικη κουζίνα - iefimerida.gr

Ο πατέρας Επιφάνιος, μαγειρεύει αγιορείτικη κουζίνα

Ο πατέρας Επιφάνιος του Αγίου Ορους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

, Γεύσεις απο την Αθνωνική Πολιτείαθα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι «πιστοί» προσέλθουν σήμερα στο ξενοδοχείο Grand Hotel Continental του Βουκουρεστίου, αφού το ρόλο του μάγειρα θα αναλάβει, για μια βραδιά, ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός.

Στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης TTR, o Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω πέτυχε συμφωνία με την αλυσίδα «Continental Hotels» για την προώθηση της κουζίνας των μοναχών του Αθω και γενικότερα της γαστρονομίας της περιοχής (Mount Athos Area Gourmet) σε έξι πόλεις της Ρουμανίας... για περίοδο έξι μηνών.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Jurnalul National», στην αποψινή εκδήλωση, που τιτλοφορείται «Μοναστηριακή Κουζίνα», ο μοναχός Επιφάνιος θα μαγειρέψει παραδοσιακά μοναστηριακά φαγητά, που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα της περιοχής του Άθω και θα σερβιριστούν εκλεκτά αγιορείτικα κρασιά.

Ο μοναχός Επιφάνιος θα παρουσιάσει, επίσης, το βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Όρους», που έχει μεταφραστεί ήδη στην Αγγλική, τη Γερμανική και τη Ρωσική και τή Ρουμανική γλώσσα.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Mount Athos Gourmet» που διοργανώνει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω.

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις σε πέντε ακόμη πόλεις της Ρουμανίας με επόμενο σταθμό το λιμάνι της Κωνστάντζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ