Φώφη: «Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή» -Οσα έγιναν στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Φώφη: «Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή» -Οσα έγιναν στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ [εικόνες & βίντεο]

Η Φώφη Γεννηματά μιλά για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Α. Παπανδρέου -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το ποιοι θα στελεχώσουν τα οι διαδικασίες για τα νέα ενιαία όργανα.

Οι σύνεδροι ψήφισαν την Κυριακή για να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή η οποία με τη σειρά της, τις επόμενες ημέρες, θα εκλέξει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τον γραμματέα και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου απηύθυναν χαιρετισμό, η Φώφη Γεννηματά καθώς και ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς.

Φώφη: «Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή» -Οσα έγιναν στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Συνοδευόμενος από την Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο κ. Τίμμερμανς , χειροκροτούμενος από την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου , χαιρέτισε τους πρώην προέδρους , Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και ηγετικά και ιστορικά στελέχη και υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές.

Φώφη: «Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή» -Οσα έγιναν στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Παρόντων των παιδιών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο και Αντρίκο και τα εγγόνια του, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε με την ορχήστρα και χορωδία Μαντολινάτα Ελλάδος και τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ε. Δάββου, Α. Κορωναίο και Π. Κοντό που απέδωσαν αποσπάσματα από το Μαουτχάουζεν, και γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Φώφη: «Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή» -Οσα έγιναν στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το καλλιτεχνικό μέρος με το οποίο ολοκληρώθηκε το συνέδριο έκλεισε με την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και τον Μανώλη Μητσιά με λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Ο Φρανς Τίμμερμανς στο 2ο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον Ανδρέα Παπανδρέου ανέφερε ότι εμπνέει και δείχνει το δρόμο και πρόσθεσε ότι «είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος».

Από αριστερά: Φράνς Τίμμερμανς, Φώφη Γεννηματά και Μανώλης Χριστοδουλάκης

«Καταγράφηκε στην ελληνική ψυχή, στη συλλογική συνείδηση ως χαρισματικός πολιτικός, που έχει σφραγίσει την πορεία και τις τύχες αυτού τόπου», σημείωσε και τόνισε ότι υπήρξε « απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα. Εθνικός ηγέτης με όραμα και στρατηγική για τη χώρα, 'Αξιος Κυβερνήτης που έγινε συνώνυμο της αλλαγής».

Ο Φράνς Τίμμερμανς, Φώφη Γεννηματά αγκαλιά με τον Κώστα Λαλιώτη και ο Αντρίκος Παπανδρέου

Αφήνοντας αιχμές για όσους τον επικαλούνται η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «αυτοί που τον κυνήγησαν τον μνημονεύουν. Αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν.Αυτοί που τον διέβαλαν τον αναγνωρίζουν.Κι αυτοί που προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία απέτυχαν.Η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς γιατί αυτό που καταγράφει είναι η ζωντανή ιστορική πράξη».

Ο Φρανς Τίμμερμανς και η Φώφη Γεννηματά χαιρετούν τους συνέδρους του ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής μνημόνευσε τη πατριωτική στάση που κράτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα εθνικά θέμα , ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις , όπως το 87, ενώ σχεδίασε την πορεία από την Ελλάδα των Ελλήνων στην Ελλάδα της Ευρώπης και τον χαρακτήρισε αναμορφωτή της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά μιλά για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου

«Με το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουμε, ξανά μπροστά για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Μια Ελλάδα ισχυρή στον πυρήνα της Ευρώπης. Έχουμε μέτωπο με την ακροδεξιά και το λαϊκισμό. Βάζουμε φρένο στην πολιτική της διαρκούς λιτότητας που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή δεξιά. Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, όπως έλεγε και ο Ανδρέας, δεν χωράει απλά μέσα στο Μάαστριχτ. Εμείς οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δίνουμε τη μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης με μια προοδευτική ατζέντα, ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο με επικεφαλής τον Φρανς, που είναι σήμερα μαζί μας .

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας και η Εύα Καϊλή

Θιασώτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαχητής του κράτους δικαίου ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά για να υπερασπίσει τις αξίες της Ευρώπης. Ένας Ολλανδός με ... μεσογειακό ταπεραμέντο και ... ελληνική ψυχή: ο ... αυριανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο σοσιαλιστής Φρανς Τίμμερμανς, κατέληξε και κάλεσε στο βήμα τον κ. Τίμμερμανς.

Οι αναφορές του Τίμμερμανς σε Ανδρέα και Λαλιώτη που ξεσήκωσαν τους συνέδρους

Παίρνοντας το λόγο από τη Φώφη Γεννηματά και με συχνές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο κατέταξε μαζί με τον Βίλι Μπραντ και τον Φρανσουά Μιτεράν κι άλλους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες σε εκείνους που διαμόρφωσαν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Μίλησε για τις σοσιαλιστικές αρχές και δημοκρατικούς αγώνες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης.

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στη εξέγερση του Πολυτεχνείου μνημόνευσε την συμβολή του παριστάμενου Κώστα Λαλιώτη τον οποίο χειροκρότησαν οι σύνεδροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τίμμερμανς αναφέρθηκε και στο δίδαγμα του Θουκυδίδη από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο με την ισχυρή Σπάρτη να φοβάται την ισχυρή δημοκρατική ιδεολογία της Αθήνας.«Βλέπω τον ελληνικό λαό ταλαιπωρημένο και βασανισμένο από τη κρίση αλλά να στέκεται όρθιος. Αν θέλουμε την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τρέξουν στο μέλλον πρέπει να μπει ένα τέλος στη λιτότητα», τόνισε ο Φρανς Τίμμερμανς εκφράζοντας παράλληλα τη πεποίθησή του ότι μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα. «Όποιες διαφορές υπάρχουν είναι τίποτα και δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες που θα φέρει η επικράτηση της Δεξιάς. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με κοινωνικές αρχές και συνοχή, μια Ευρώπη με κράτος Δικαίου. Τότε θα νικήσουμε», κατέληξε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη προεδρία της Κομισιόν.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου εγκρίθηκε από το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), πολιτική απόφαση και οι τροποποιήσεις του καταστατικού.

Δείτε το βίντεο

Δείτε φωτογραφίες από το ΣΕΦ και το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ:

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψηφίζει στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ
Ο Γιώργος Παπανδρέου
Η Φώφη Γεννηματά ψηφίζει για τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής
Η Φώφη Γεννηματά αγκαλιάζει τον Νίκο Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο αδελφός του Νίκος Παπανδρέου
Χαμόγελα και αγκαλιές μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Φώφης Γεννηματά
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψηφίζει για τα νέα όργανα του ΚΙΝΑΛ
Ο Νίκος Παπανδρέου πάνω από την κάλπη για τα νέα όργανα του ΚΙΝΑΛ
Ο Ευ. Βενιζέλος φωτογραφίζεται με συνέδρους
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ
Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σκανδαλίδης
Η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Καραμάνου στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ
Η αφίσα του Ανδρέα Παπανδρέου για τα 100 χρόνια από την γέννησή του
Σύνεδροι του ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν για τα νέα όργανα
Διαδικασίες εκλογής των νέων ενιαίων οργάνων του ΚΙΝΑΛ

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ - SOOC/Nikos Libertas - Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ