Ελένη Παναγιωταρέα (υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ): Παραμένουμε αναξιόπιστοι στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Ελένη Παναγιωταρέα (υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ): Παραμένουμε αναξιόπιστοι στην Ευρώπη

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο πάνελ των ομιλητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι η Ελλάδα παραμένει αναξιόπιστη στην Ευρώπη, καθώς μετά από τόσα χρόνια κρίσης δεν έχουμε, ως χώρα, παρουσιάσει ένα δικό μας πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελένη Παναγιωταρέα.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, η Ελένη Παναγιωταρέα δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένη καθώς «μετά από τόσα χρόνια κρίσης και ειδικά τα τέσσερα τελευταία, όχι μόνο δεν προστατεύθηκαν οι οικονομικά ευάλωτοι που έπρεπε να προστατευθούν, αλλά είδαμε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία βασίστηκε ουσιαστικά στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και στη δήμευση των εισοδημάτων όλων μας. Γίναμε όλοι κατά 33% φτωχότεροι! Και εξακολουθούμε να παραμένουμε αναξιόπιστοι στην Ευρώπη διότι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα δικό μας οικονομικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση» τόνισε συγκεκριμένα.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής προσέθεσε ότι «εμείς έχουμε καταρτίσει ένα σοβαρό πρόγραμμα για την Οικονομία, ενώ δεν έχουμε ακούσει, ως τώρα, καμία πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα σίγουρα έχει βρεθεί σε ένα δρόμο δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ομως, είναι η μόνη από τις χώρες που υλοποίησαν πρόγραμμα προσαρμογής, που παραμένει σε καθεστώς ειδικής εποπτείας. Και παραμένει σε καθεστώς ειδικής εποπτείας γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα δεν προχωρά στην υλοποίηση κάποιων από τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου».

«Βλέπουμε τις ευρωεκλογές σαν δημοψήφισμα»

Η Ελένη Παναγιωταρέα υποστήριξε ότι «εμείς ζητάμε τη θετική ψήφο των πολιτών, και όχι την αρνητική ψήφο προς τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε μια καθαρή, μεγάλη νίκη για να δούμε το τέλος της δημαγωγίας και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά το ρεύμα ανανέωσης στη ΝΔ, η υποψήφια ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «βασιζόμαστε στην εμπειρία των στελεχών και σε όλους που έχουν δώσει μάχες για τη ΝΔ και συνεχίζουν να τις δίνουν . Εχουμε ενα σκληρό αγώνα μπροστά μας. Σημασία όμως έχει ότι είμαστε μια ομάδα που βλέπουμε τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα».

Αναφερόμενη στην Ήπειρο υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες που δυστυχώς μένουν ανεκμετάλλευτες και επισήμανε ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο στόχος μας θα είναι η εντατικοποίηση της ενίσχυσης των πιο αδύναμων Περιφερειών. «Πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις υποδομές το οποίο νομίζω ότι θα είναι πολύ χρήσιμο κα για την περιφέρεια της Ηπείρου. Yπάρχει πρόγραμμα, σχέδιο και πολιτική βούληση» ανέφερε στη συνέχεια.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής της ΝΔ Σέργιος Γιαννάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ν. Τζίμας, ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Ι.Δαρδαμάνης ο υπ. βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Σπ. Κυριάκης, ο υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Χρ. Γούσης, ο υπ. δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Κατσίπρας κ.ά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ