Β. Κορέα: Τρομοκρατική ενέργεια η εισβολή στην πρεσβεία μας στη Μαδρίτη - iefimerida.gr

Β. Κορέα: Τρομοκρατική ενέργεια η εισβολή στην πρεσβεία μας στη Μαδρίτη

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν/ Φωτογραφία: AP- Minh Hoang
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρασε πάνω από ένας μήνας, προκειμένου η Βόρεια Κορέα να κάνει το πρώτο επίσημο σχόλιο για τη μυστηριώδη εισβολή στην πρεσβεία της χώρας στη Μαδρίτη, που είχε γίνει στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε το συμβάν ως «πολύ σοβαρή τρομοκρατική επίθεση» και ζήτησε να γίνει έρευνα για την έφοδο. Συμπλήρωσε ότι η Πιονγιάνγκ παρακολουθεί στενά τις φήμες και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πίσω από την ενέργεια αυτή βρισκόταν ομάδα εξόριστων Βορειοκορεατών ή το FBI και η CIA, σύμφωνα με άλλες πηγές.

«Η παράνομη εισβολή και κατάληψη μιας διπλωματικής αποστολής και μια πράξη εκβιασμού αποτελεί σοβαρή παραβίαση της κρατικής κυριαρχίας [μας] και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η οποία δεν πρέπει ποτέ να γίνει ανεκτή πουθενά στην υφήλιο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα πρεσβεία Μαδρίτη έφοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ