Εξελίξεις στη Βρετανία: Καταψηφίστηκε ξανά η συμφωνία για το Brexit - iefimerida.gr

Εξελίξεις στη Βρετανία: Καταψηφίστηκε ξανά η συμφωνία για το Brexit

Διαδήλωση για το Brexit (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρίτη ήττα για την Τερέζα Μέι καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε τη συμφωνία αποχώρησης.

Στη σημερινή ψηφοφορία καταψήφισαν 344 βουλευτές, ενώ 286 ψήφισαν υπέρ.

In view of the rejection of the Withdrawal Agreement by the House of Commons, I have decided to call a European Council on 10 April. #Brexit

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε μια άκρως συμβολική ημέρα, αυτήν κατά την οποία η Μεγάλη Βρετανία ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, το Brexit επρόκειτο να καθυστερήσει μέχρι τις 22 Μαΐου εάν ο Τερέζα Μέι εξασφάλιζε -αυτή την εβδομάδα- τη στήριξη του βρετανικού κοινοβουλίου για τη συμφωνία αποχώρησης.

Μετά την ήττα της, η Τερέζα Μέι θα πρέπει να επιστρέψει τώρα στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ήδη ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ για τις 10 Απριλίου, για να ζητήσει μια ακόμη παράταση για το Brexit ή να αποδεχθεί ένα άτακτο Brexit.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα κάνουν μια σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών τη Δευτέρα, επί μίας λίστας εναλλακτικών σχεδίων για το Brexit, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια πλειοψηφία στη βουλή των Κοινοτήτων για άρση του αδιεξόδου και για το οποιοδήποτε επόμενο βήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ