Γκάφα ΥΠΟΙΚ -Μαζεύουν άρον άρον την εισφορά αλληλεγγύης από τα αναδρομικά ενστόλων και λοιπών ειδικών μισθολογίων - iefimerida.gr

Γκάφα ΥΠΟΙΚ -Μαζεύουν άρον άρον την εισφορά αλληλεγγύης από τα αναδρομικά ενστόλων και λοιπών ειδικών μισθολογίων

Η πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών / Φωτογραφία: Eurokinissi
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών, διαπιστώνοντας ότι με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, κινδυνεύει να εξατμιστεί το πολιτικό όφελος από την καταβολή 800 εκατ. ευρώ για αναδρομικά σε 400.000 λειτουργούς του Δημοσίου, στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Μπορεί με ειδική διάταξη νόμου η φορολογική υποχρέωση των εν λόγω λειτουργών στα ειδικά μισθολόγια να εξαντλήθηκε με την παρακράτηση του 20%, ωστόσο αυτό αφορούσε ΜΟΝΟ στο φόρο εισοδήματος. Αντιθέτως, θα έπρεπε να καταβάλουν την προβλεπόμενη έκτακτη εισφορά και μάλιστα «φουσκωμένη», καθώς όλο το ποσό των αναδρομικών θεωρήθηκε εισόδημα του 2018!

Κι επειδή ήδη οι ένστολοι «βράζουν», καθώς αυτό το πλασματικό εισόδημα είναι η αιτία για να «ψαλιδιστούν» ή και να χαθούν κοινωνικά επιδόματα π.χ. το επίδομα τέκνων, στο υπουργείο Οικονομικών τρέχουν στο και 5’ για να διορθώσουν τουλάχιστον το πρόβλημα με την εισφορά αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με διαρροές από το γραφείο της υφυπουργού Κ. Παπανάτσιου στο ΑΠΕ, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να προχωρήσει στην εξαίρεση από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των αναδρομικών που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των ειδικών μισθολογίων. Πηγές από το περιβάλλον της υφυπουργού αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα, σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για τον αιγιαλό, θα περιληφθεί διάταξη που θα προβλέπει την εξαίρεση, αν και ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις οποίες θα δηλωθούν τα ποσά των αναδρομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ