Η Κίρτσνερ επιδεικνύει τη δύναμή της και κρατικοποιεί τα πετρέλαια - iefimerida.gr

Η Κίρτσνερ επιδεικνύει τη δύναμή της και κρατικοποιεί τα πετρέλαια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές της Ισπανίας, η Αργεντινή οριστικοποίησε την απόφασή της για την κρατικοποίηση της μεγαλύτερης ισπανικής εταιρείας πετρελαίου που δραστηριοποιείται στη χώρα, αφού και η κάτω βουλή έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία.

Συγκεκριμένα το Κονγκρέσο της Αργεντινής και ειδικότερα η κάτω βουλή ψήφισε υπέρ της κρατικοποίησης της YPF με 207 υπέρ έναντι 32. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα την πρόταση είχε υπερψηφίσει και η γερουσία και έτσι τώρα η πρόταση της πρόεδρου της χώρας Κριστίνα Κίρτσνερ Φερνάντες μπαίνει στην τελική ευθεία, αυτή της υλοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της προέδρου της Αργεντινής είχε ξεσηκώσει τις έντονες αντιδράσεις της Ισπανίας, της ίδιας της μητρικής εταιρείας Repsol, της Ευρωπαϊκή Ενωσης αλλά και του Μεξικού, ενώ η ισπανική κυβέρνηση είχε απειλήσει με αντίποινα, οικονομικής φύσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ